Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Cricket op 20 februari aan slag bij NOS

HILVERSUM, 16 februari 2011 - In de zondagmiddag-uitzending van NOS Studio Sport op 20 februari (13.10-17.50 uur, Nederland 1) staat een special geprogrammeerd over cricket. In ongeveer een half uur krijgen sportliefhebbers een kijkje in de wereld van de - op voetbal na - populairste sport van de wereld. Jeroen Smits, voormalig aanvoerder van het Nederlands cricketteam, schuift zondagmiddag als deskundige aan in de studio in Hilversum. NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg reisde naar in India en maakte onder meer reportages over het cricket in India en de laatste voorbereidingen van het Nederlands team op de mondiale eindronde. Ook sprak hij uitgebreid met Oranjespeler Ryan ten Doeschate. De 30-jarige international werd begin dit jaar voor een bedrag van $150.000 vastgelegd door de Indiase Kolkata Knight Riders, een club spelend in de Premier League van het toonaangevende cricketland.

Aanleiding voor de special is het wereldkampioenschap cricket dat komend weekend in India van start gaat. Volgende week dinsdag begint voor Nederland het WK, dat behalve in India, ook in Sri Lanka en Bangladesh wordt afgewerkt. Nederland start die dag in de Indiase stad Nagpur tegen Engeland. In deze poule zijn Bangladesh, India, Ierland, Zuid-Afrika en de West Indies de andere tegenstanders. In de zomer van 2009 zorgde Nederland tijdens het WK Cricket 20Twenty voor een sensatie door Engeland in de openingswedstrijd te verslaan.

De cricketspecial staat rond de klok van kwart voor vier geprogrammeerd. In het NOS Sportjournaal van dinsdag 22 februari (18.40 uur) is een samenvatting te zien van het WK-treffen tussen Engeland en Nederland.

NOS Studio Sport
Zondag 20 februari 2011
13.10-17.50 uur (Nederland 1)
Presentatie: Henry Schut