Ingezonden persbericht



Zittesje kènjerkapel strooit muzikale noten

Kènjerzitting Marotte 'Marotte Sirk' in fanfarezaal Leyenbroek

SITTARD - Zondag 20 februari vindt in de zaal van fanfare Sint Jan in Leyenbroek (rechts naast parochiekerk) de kènjerzitting van de stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd plaats. De middag begint om 14.00 uur (zaal open vanaf 13.33 uur). Het thema is 'Marotte Sirk'. De entree bedraagt voor zowel ouders als kinderen slechts 2,50 euro per persoon. Vaders en/of moeders die bij hun kinderen willen blijven, hebben die mogelijkheid. Er is ook een natje en droogje verkrijgbaar.

Knipkaart
De Marotte roept kinderen en hun ouders op verkleed naar de zitting te komen. Voor de mooist verklede kinderen en papa en mama heeft stadsprins Tom I een verrassing in petto. Elk verkleed kind ontvangt in ieder geval een eigen knipkaart, die recht geeft op enkele smakelijke traktaties. Alles bij de prijs inbegrepen! Daarnaast deelt de Marotteprins nog prijzen uit aan de winnaars van de kleurplatenwedstrijd en de winnaar van het ontwerp voor een nieuwe vastelaovessticker. Stadsprins Tom I krijgt tijdens deze middag ondersteuning van de Vlèmkes en een jeugd raad van elf, gevormd door leerlingen van basisschool Lahrhof. De Marottekapel zorgt voor de muzikale omlijsting. Clown Rinaldo krijgt de lachers ongetwijfeld op zijn hand. De onlangs opgerichte Zittesje Kènjer kapel treedt voor de tweede keer op in het openbaar. Na de seniorenzitting, nu de kinderzitting.

Leerlingen van SBO ''t Mozaïek' zingen het Marotte kinderliedje 2011 ''t Vlemke'. LVK-finalist Paul-Jean Jessen leert de kinderen enkele oude schlagers en zingt als afsluiting 'Jo de la', de Marotteschlager 2011. Daarbij wordt hij ondersteund door Jazz Dance Swentibold. Deze dames treden ook nog op met 'Vandaag' en ''t Eesjte muulke', de oude Marotteschlager, geremixed door ex-stadsprins Wouter I en inmiddels een grote hit op internet!

Voorverkoop
Voorverkoopadressen zijn de Marottewinkel (Brandstraat 11-15, damesmode Van Neer-Eyckeler, geopend elke donderdag van 10.00-14.00 uur en op zaterdag) en sigarenmagazijn Augustus van Neer hoek Markt/Limbrichterstraat.


---- --