Politie Drenthe

Zondag 20 februari 2011

Provincie Drenthe, 20-02-2011

Portier bedreigd

RODEN Bij een horecagelegenheid aan de Brink in Roden hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens van 20 en 22 jaar uit Hoogezand aan. Eén van hen was door een portier uit de zaak gezet omdat hij door overmatig alcoholgebruik in slaap was gevallen. Terwijl de portier de man naar buiten bracht ging een vriend van deze man zich er mee bemoeien. Beiden werden agressief en bedreigden de portier met de dood. De politie werd gewaarschuwd die beide mannen aanhield en naar het politiebureau bracht waar ze werden ingesloten. De bedreigde portier deed aangifte.

Verkeerscontroles

HAVELTE Op de N371 bij Havelte vorderde de politie in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs in van een 31-jarige automobilist uit Uffelte. Hij reed daar met een snelheid van 146 km per uur terwijl er een maximumsnelheid geldt van 80 km per uur.

De politie kondigt ook weer een aantal controles aan. Op maandag 21 februari wordt er tussen 13.30 en 22.00 uur in zuidoost Drenthe gecontroleerd op snelheid, alcohol, roodlicht, helm, en gordel.Op donderdag 24 februari worden in noord Drenthe tussen 13.00 en 17.00 uur bromfiets- en alcoholcontroles gehouden.

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Op de Hoofdstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 47-jarige inwoner van Gilze aan die met een alcoholgehalte van 525 ugl achter het stuur van zijn auto was gekropen.

EMMEN - Op de Balingerbrink in Emmen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (625 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

COEVORDEN Op de Botersteeg in Coevorden hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige automobilist uit Dalen aan. Ook deze man had flink gedronken (660 ugl) en is dus voorlopig zijn rijbewijs kwijt omdat de politie dat invorderde.

Autobanden lek gestoken

ASSEN Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Thorbeckelaan in Assen bij zeker vier autos banden lek gestoken. De vernielingen werden zaterdagmorgen ontdekt.

Winkeldieven aangehouden

ASSEN In een warenhuis aan het Koopmansplein in Assen zijn zaterdagmiddag twee dames van 19 en 21 jaar uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. Nadat ze waren overgedragen aan de politie bleek dat ze bij nog twee winkels in het centrum van Assen spullen hadden gestolen. De buit bestond uit kleding, cosmetica en huishoudelijke voorwerpen. De 21-jarige verdachte had bovendien een boksbeugel bij zich, volgens de vrouw om zich in noodsituaties te kunnen verdedigen. Beide dames zijn voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen spullen zijn terug naar de eigenaars of in beslag genomen. Ook de boksbeugel is in beslag genomen.

GIETEN Een 81-jarige man uit Gieten is zaterdagmiddag in en winkel aan de Stationsstraat in Geiten betrapt op winkeldiefstal. Hij nam wat medicijnen mee zonder deze af te rekenen. De man werd overgedragen aan de politie en mocht na het afleggen van een verklaring naar huis. De politie maakt proces-verbaal op en de winkel gaf de man een toegangsverbod van een jaar.

ASSEN In een supermarkt aan de Nijlandstraat in Assen is zaterdagmiddag een 15-jarige jongen uit die plaats aangehouden. De jongen rekende een fles alcoholhoudende drank niet af. De gewaarschuwde politie nam de jongen mee en droeg hem na het afleggen van een verklaring en het opmaken van een proces-verbaal over aan zijn ouders.

Fietsers gewond

ASSEN Bij een verkeersongeval op de Overcingellaan in Assen raakte zaterdagmorgen een 15-jarige fietster uit die plaats gewond. Het meisje reed over de fietsstrook op deze weg en sloeg plotseling linksaf. Daarbij werd ze aangereden door een auto die achter haar reed. De 87-jarige bestuurster uit Assen kon het meisje niet meer ontwijken. Per ambulance is ze overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

RODEN Op de Heymanslaan in Roden stak een 15-jarige fietser uit die plaats achter een voorbijrijdende bus de weg over. Daarbij zag hij een auto, bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Rotterdam, niet naderen. De vrouw kon de fietser niet meer ontwijken en een aanrijding volgde. De fietser raakte gewond aan zijn hoofd en benen en is overgebracht naar de dokterspost in Leek.

Motorrijder gewond

HOOGEVEEN Op de Wolfsbosstraat is Hoogeveen kwam zaterdagmiddag door nog onbekende oorzaak een 24-jarige man uit die plaats met zijn motor ten val. Hij raakte gewond aan een schouder en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Bekeurd voor verbranden afval

EMMER COMPASCUUM De politie bekeurde zaterdagmiddag een 49-jarige bewoner van het Oosterdiep in Emmer Compascuum die in zijn tuin een houten zeecontainer aan het verbranden was. Dit zorgde voor veel rook- en stankoverlast. De man moest op last van de politie het vuur doven maar omdat hem dat na een uur nog niet was gelukt kwam de brandweer ter plaatse om de klus te klaren.

Nepcollectanten

ODOORN/EMMEN De politie kreeg zaterdag uit Odoorn en Emmen meldingen over collectanten die namens het KWF geld inzamelden. Dit terwijl het KWF op dit moment nergens collecteert. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. Collectes van bijv. het KWF worden altijd landelijk aangekondigd en staan bijv. ook op de websites van dit soort organisaties en stichtingen.