Politie Twente

114 bekeuringen uitgeschreven bij verlichtingscontrole Oldenzaal, Losser, Dinkelland, Tubbergen Vrijdag 18 februari werd tussen 18.00 en 23.00 uur een verlichtingscontrole gehouden in alle gemeenten binnen het cluster Noordoost.

Er werden 101 fietsers bekeurd voor het niet of onvoldoende voeren van verlichting, evenals zeven automobilisten. Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, rijden over de doorgetrokken streep, het overschrijden van de maximum snelheid en rijden zonder kentekenplaat. (2011015363)

Algemene verkeerscontrole in Losser en Oldenzaal Van 10.30 tot 16.00 werd een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Gronausestraat in Losser en aan de Ossemaatstraat, de Eektestraat en de Oude Rondweg in Oldenzaal.

Er werden in totaal 27 bekeuringen uitgeschreven, o.a. voor: . Niet dragen autogordel (11x) . Niet handsfree telefoneren (4x) . Snelheid (6x)
. Constructiesnelheid bromfiets (2x) (2011015352)

Twee winkeldieven aangehouden
Hengelo
Vrijdagmorgen 18 februari kreeg de politie omstreeks 11.00 de melding dat door beveiligingspersoneel twee winkeldieven waren aangehouden bij een warenhuis aan het H.J. van Heekplein in Enschede. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij in de tas van één van de aangehouden mannen een doosje parfum aan. Op bewakingsbeelden was vervolgens te zien dat één van de verdachten met het doosje parfum rondliep en vervolgens de winkel verliet zonder iets af te rekenen. Het betreft een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd aangehouden. De andere verdachte, een 17-jarige jongeman, is aangehouden voor medeplichtigheid. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011015159)

Man aangehouden voor winkeldiefstal Enschede
Vrijdag 18 februari is omstreeks 17.30 uur een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij in een warenhuis aan het H.J. van Heekplein een winkeldiefstal had gepleegd. De man viel de beveiligingsmedewerkers op, doordat hij zich in de winkel verdacht gedroeg. Na enige tijd was op beveiligingscamera's te zien dat de man een 3-tal jassen achter zijn kleding stopte en hiermee de winkel verliet. Buiten de winkel kon de man worden aangehouden en worden overgedragen aan de politie. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011015372)

Hennepkwekerij ontruimd
Hengelo
Naar aanleiding van een onderzoek werd vrijdag 18 februari omstreeks 10.00 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Goudenregenstraat in Hengelo.

In de woning werd op een slaapkamer een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen met 162 hennepplanten. De planten en de benodigde apparatuur zijn in opdracht van de officier van justitie in beslag genomen en zullen worden vernietigd. In een andere slaapkamer in de woning werd een kweekruimte aangetroffen die niet meer in gebruik was. Wel werd apparatuur voor een hennepkwekerij aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. (2011015176)

Vrouw gewond bij aanrijding
Vriezenveen
Vrijdag 18 februari vond omstreeks 13.30 uur een ongeval plaats op de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen.

Een 43-jarge automobiliste uit Vroomshoop stond op de Nieuwe Daarlerveenseweg in de richting van Daarlerveen. Toen zij stilstond om linksaf te slaan, werd zij van achteren aangereden door een 35-jarige vrouw uit Den Ham die te laat had gezien dat de auto van de 43-jarige vrouw stilstond. De 43-jarige vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011015255)

Veelpleegster aangehouden
Enschede
Vrijdag 18 februari kreeg de politie omstreeks 15.30 uur melding dat winkelpersoneel van een winkel aan de Fazantstraat in Enschede een winkeldievegge had aangehouden. Een winkelmedewerkster had gezien dat de vrouw diverse goederen uit het schap had gepakt en deze in haar tas stopte. Toen zij hiermee vervolgens de winkel verliet zonder af te rekenen bij de kassa, werd zij door winkelpersoneel aangehouden. De vrouw, een 43-jarige vrouw uit Enschede, bleek bij de politie te boek te staan als veelpleegster. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011015321)

Huisverbod uitgereikt
Enschede
Een 57-jarige man uit Enschede heeft vrijdag 18 februari een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw en stiefdochter. Hulpverlening wordt opgestart. (2011015356)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Vier rijbewijzen ingevorderd
Nijverdal
Een 35-jarige automobilist uit Enschede raakte vrijdag 18 februari omstreeks 17.00 uur zijn rijbewijs kwijt nadat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten. Een agent die achter de automobilist reed op de Marie Curiestraat in Nijverdal, zag aan het verkeersgedrag van de Enschedeër dat deze vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademanalyse op het politiebureau wees 1,3 promille uit. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder werd ingevorderd. (2011015364)

Hengelo
Vrijdagmorgen omstreeks 02.30 uur controleerden agenten op de Aletta Jacobslaan in Hengelo een automobilist. De agenten kregen direct het vermoeden dat deze automobilist alcohol had genuttigd. De agenten maakten de bestuurder duidelijk dat hij niet meer mocht rijden. De bijrijder, een 40-jarige man uit Heerlen, gaf aan dat hij wel verder kon rijden. Omdat de agenten vermoedden dat deze bijrijder ook onder invloed van alcohol verkeerde, waarschuwden zij hem dit niet te doen. Enige tijd later zagen de agenten de auto rijden op de Geerdinksweg. De agenten lieten de auto stoppen en lieten de 40-jarige bestuurder blazen. De blaastest gaf reden de man mee te nemen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,06 promille uit. Omdat de man beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. (2011015453)

Enschede
Zaterdagavond 19 februari kreeg de politie omstreeks 23.45 uur melding dat een betonpaal in de middenberm aan de Pathmossingel in Enschede omver was gereden. Agenten spraken ter plaatse met een buurtbewoner, die het voertuig na het omverrijden van de betonpaal hadden zien wegrijden in de richting Weverstraat. Uiteindelijk troffen agenten de auto aan op de Spinnerstraat. Omdat de auto zichtbare schade had, controleerden zij de bestuurder. De 41-jarige Enschedeër bekende de betonpaal omver te hebben gereden en bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te hebben gezeten. De ademanalyse op het politiebureau wees 1,35 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (2011015655)

Enschede
Zondag 20 februari kreeg de politie omstreeks 07.00 uur de melding dat op de A35 bij Borne een auto wat vreemd in de berm stond. Bij controle bleek dat in de auto twee mannen lagen te slapen. De agenten vermoedden dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, en namen hem daarom mee naar het politiebureau. De man begon lastig te doen en weigerde op het politiebureau mee te werken aan de ademanalyse. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. (2011015724)

Auto gestolen
Hengelo
Zaterdag 19 februari is tussen 12.30 en 14.30 uur een auto gestolen vanaf een parkeerterrein aan de Bornsestraat in Hengelo. Het gaat om een grijze Mercedes-benz 300se, voorzien van het kenteken PG-03-LH. De politie verzoekt mensen die weten waar deze auto nu is, te bellen naar 0900-8844 of via Bel M. 0900-7000.

Fietsster gewond bij aanrijding Enschede
Een 24-jarige fietsster raakte zondagmorgen omstreeks 05.15 uur gewond bij een aanrijding op de kuipersdijk in Enschede.

De vrouw fietste op de Kuipersdijk, komende vanuit de richting van het centrum en gaande richting de rotonde met de Vlierstraat. Ter hoogte van het tankstation stak zij over. Zij kwam toen in aanrijding met een 25-jarige automobilist uit Enschede, die eveneens vanuit het centrum in de richting van de rotonde reed. Beiden zagen elkaar niet op tijd waardoor een aanrijding niet kon worden voorkomen. De 24-jarige vrouw uit Nijmegen is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van Politie Twente doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (2011015717)

Man aangehouden voor straatroof Enschede
Zondagmorgen 20 februari werden surveillerende agenten op de Oude Markt in Enschede aangesproken door een 26-jarige man uit Tilburg, die verklaarde zojuist te zijn beroofd van zijn geld en portemonnee bij een geldautomaat. Hij was hierbij ook mishandeld. De man gaf een signalement op van de dader. Kort daarop troffen agenten op de Oude Markt een man aan die voldeed aan het signalement. De man, een 34-jarige Enschedeër, is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011015697)

Poging overval
Almelo
Zaterdagavond 19 februari kreeg de politie melding van een poging overval bij een tankstation aan de Baniersweg in Almelo. De medewerker die daar op dat moment aan het werk was, zag omstreeks 19.20 uur dat twee personen aan kwamen lopen en tegen de gesloten deuren botsten. De medewerker zag dat één van de twee personen een wapen bij zich had en hiermee tegen een ruit tikte. Beide personen hadden hun gezichten bedekt. Omdat de deur niet openging, renden zij vervolgens weg. Er is direct in de omgeving gezocht naar het duo, maar er werd niemand aangetroffen.

De politie is een onderzoek gestart. Er zal onder andere een buurtonderzoek plaatsvinden. Ook worden getuigen verzocht zich te melden. Mensen die omstreeks 19.20 uur iets opvallends hebben gezien of die informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich te melden bij het rechercheteam Almelo van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 maar ook anoniem via Bel M. 0800-7000. (2011015615)

-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

20 februari 2011
Marije Versteeg: 053-4555588

---- --