Politie Brabant-Noord

Samenwerkende politie lost autodiefstal op

Grave, Kranenburg(D), 21-02-2011

Grave/Kranenburg(D) - Nederlandse en Duitse politiemensen hebben in samenwerking zondagmiddag de diefstal van een bestelbus opgelost. Een 28-jarige Pool werd direct daarvoor aangehouden. Een andere Pool met onbekende leeftijd kon later die middag nog worden opgepakt.

De bestelbus werd de voorafgaande nacht gestolen vanaf de Willem Verheijdenstraat. Omdat de bus was voorzien van een track & trace, kon de eigenaar zien dat het voertuig stil stond op een adres in Kranenburg, net over de grens in Duitsland. Samen met Duitse collega's stelde de politie daar direct een onderzoek in. De bus werd inderdaad aangetroffen in een loods. Hij was inmiddels gedeeltelijk gedemonteerd. De aangehouden Pool verbleef in een woon-unit bij de loods en was in het bezit van de sleutels daarvan. In de loods lagen verder nog meerdere auto-onderdelen, waarvan het vermoeden bestaat dat deze ook van diefstal afkomstig zijn. In de laadruimte van een andere bestelwagen lag nog een compleet motorblok. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat er onderdelen van tenminste vijf verschillende auto's in de loods lagen.

De tweede aangehouden Pool had zich schuil gehouden in een andere caravan nabij de betreffende loods. Duitse agenten ontdekten hem aan het einde van de middag. Het onderzoek naar de herkomst van de aangetroffen goederen en de diefstal van de bestelbus wordt verder door de Duitse recherche afgehandeld. De aangehouden Polen zit vast.