Gemeente Venray


21 februari 2011

Gemeente betaalt rekeningen snel

Venray ontvangt `Bewijs van Goede Dienst'

Wethouder Jan Loonen heeft vrijdag het certificaat Bewijs van Goede Dienst in ontvangst genomen. Het certificaat werd door de provincie uitgereikt naar aanleiding van een onderzoek naar de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers. Hiervoor zijn enkele tientallen ondernemers geïnterviewd.

Wethouder Loonen reageert verheugd: "Ik ben er trots op dit Bewijs van Goede Dienst te mogen ontvangen. Het geeft aan dat we vooruit willen met onze ondernemers. Als gemeente Venray hebben we een aantal punten die we goed doen en een aantal die verbetering behoeven. Met deze verbeterpunten willen we snel aan de slag, zodat de dienstverlening aan ondernemers verder verbeterd kan worden. Hiervoor starten we een project waar we samen met de Venrayse ondernemers aan willen werken."

Naast de gemeente Venray kregen ook de Limburgse gemeenten Gennep, Nuth, Stein, Sittard-Geleen, Peel en Maas en Heerlen het certificaat uitgereikt. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in het kader van Andere Overheid/Pact van Thorn. Dit Pact is in 2005 gesloten door overheden en ondernemers met als doel de administratieve lasten voor bedrijven te verminderen en deregulering te bewerkstelligen.

Goede betaler
De gemeente Venray is een goede betaler. Samen met de gemeenten Maasgouw en Voerendaal bezet Venray de topdrie van gemeenten die netjes op tijd hun rekening betaald. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de provincie. Het betaalgedrag van veel Limburgse gemeenten laat nog te wensen over. Tweederde van alle Limburgse gemeenten lukt het niet om facturen binnen dertig dagen te betalen. Slechts elf gemeenten voldoen aan de norm om minstens 90 procent van alle facturen binnen die termijn te betalen. Door op tijd te betalen ontvangen bedrijven sneller hun geld voor geleverde diensten en producten; geld waarmee ze weer kunnen ondernemen.