Persbericht

Drie zorginstellingen kiezen voor UNIT4 Cura Zorgmonitor
- Met Business Intelligence oplossing in staat om snel en eenvoudig geïntegreerde informatie te verstrekken -

Sliedrecht, 21 februari 2011 - De zorginstellingen Saxenburgh Groep, Zorgfederatie Oldenzaal en Stichting Sutfene hebben recent besloten om UNIT4 Cura Zorgmonitor in gebruik te nemen. Met deze Business Intelligence oplossing zijn ze in staat beter te sturen op financiële prestaties, productie en personeels- en cliëntinformatie.

De zorginstellingen maken gebruik van zorginformatiesysteem UNIT4 Cura en zetten daarnaast andere administratieve systemen in. Voor de vervaardiging van geïntegreerde rapportages over de personeelsinzet, cliëntenadministratie en financiële prestaties gebruiken ze nu voornamelijk spreadsheets. Omdat dit een een intensief proces is en de vraag naar gedetailleerd inzicht in prestaties van de diverse afdelingen toeneemt, wilden Saxenburgh Groep, Zorgfederatie Oldenzaal en Stichting Sutfene een efficiëntere en effectievere oplossing.

Met behulp van UNIT4 Cura Zorgmonitor zijn ze in staat om deze rapportages veel sneller en kosteneffectiever te vervaardigen. Wanneer de rapportagebehoefte wijzigt, dan is het vrij eenvoudig om aan de nieuwe behoefte te voldoen.

UNIT4 Cura Zorgmonitor bevat de standaardregelgeving om gegevens uit het veelgebruikte zorgsysteem UNIT4 Cura, en uit andere systemen die bij zorginstellingen in gebruik zijn te halen. De verzamelde informatie is vervolgens op diverse niveaus via het web te analyseren en te presenteren in o.a. dashboards, rapporten en persoonlijke dashboards.

Voor de belangrijkste informatiegebieden Financieel, Personeel, Productie, en Cliënten zijn indicatoren gedefinieerd. Die zijn op verschillende niveaus binnen de instelling aan te bieden. UNIT4 Cura Zorgmonitor bevat dashboards, rapportages en analyses via een scherm dat afgestemd is op de gebruiker. Heeft een instelling een specifieke informatiebehoefte, dan is dit ook snel te realiseren. Door gebruik van UNIT4 Cura Zorgmonitor kunnen de drie instellingen snel voldoen aan veranderende interne en externe informatiebehoeften en levert het directe besparing op door het efficiëntere proces.

Roel Haverland, manager UNIT4 Business Intelligence Solutions: "We merkten dat zorginstellingen moeite hebben om snel eenduidige, betrouwbare, strategische en gedetailleerde informatie uit de verschillende pakketten te halen. Terwijl we zien dat dit, mede door de marktwerking en aansprakelijkheden, juist steeds belangrijker wordt. We zijn erg blij dat Stichting Sutfene, Saxenburgh Groep en Zorgfederatie Oldenzaal daarom gekozen hebben voor UNIT4 Cura Zorgmonitor. Het zal ze een voorsprong geven om snel en kosteneffectief aan de veranderende verantwoordingseisen vanuit de eigen organisatie, de cliënten en de overheid te voldoen."