Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Milieubelasting van bestaande auto's kan veel minder. Wereldprimeur in Nederland: Zoekmachine voor "groene" garages.

Als alle autobezitters auto's duurzaam zou laten repareren ontstaat er een groot dalend effect op milieubelasting. De Stichting Blij dat ik Rij introduceert daarom de 'groene' offertes voor auto-onderhoud en autoschade. Autobezitters kunnen door deze unieke nieuwe wijze offertes vragen en onderhoud gunnen aan erkend duurzame autobedrijven en/of kiezen voor reparaties met gebruikmaking van gebruikte onderdelen.

Vanaf heden kan een consument "groene offertes" aanvragen voor auto onderhoud en schadeherstel. Groene offertes zijn 2 ledig: hergebruik van onderdelen en uitvoering van de reparatie door "groen"gecertificeerde bedrijven. Vanuit de "cradle to cradle" gedachte is het uiterst milieubelastend auto-onderdelen te recyclen die ook opnieuw gebruikt kunnen worden. Hergebruik van auto onderdelen belast het milieu het minder. Daarom heeft Blij dat ik Rij heeft in samenwerking met onderdelenzoekmachine Onderdelenzoeker.nl de handen ineen geslagen om groene reparaties door garagebedrijven beter vindbaar en bereikbaar te maken voor consumenten. Als bewijs van duurzaamheid zijn er diverse certificeringen mogelijk in Nederland. Daarom moeten bedrijven vooralsnog dit zelf bewijzen aan de consument.

Blij dat ik Rij introduceerde onlangs Online autoservices op haar website, een site waar consumenten reparatie, onderhoud en schadeherstel kunnen aanbesteden bij de aangesloten bedrijven. Deze bedrijven, altijd BOVAG, Focwa of Vaco lid, kunnen reageren op deze aanvragen en een bieding uitbrengen, en nu zich dus onderscheiden met een groen imago.

Benno Nekeman, voorzitter van de Stichting Blij dat ik Rij: " Auto's zijn per definitie milieubelastend. Maar door de consument de eenvoudige mogelijkheid voor groen te bieden kan het veel milieuvriendelijker. Bij duurzaamheid gaat in de mobiliteitsbranche alle aandacht uit naar nieuwe auto's. Dat is onterecht. Ook gebruikers van bestaande auto's willen graag een bijdragen aan en groenere wereld. Daarom heeft Blijdatikrij - Online autoservices deze keuzemogelijkheden voor groen toegevoegd. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan een milieubewuster en duurzamer onderhoud aan het reeds bestaande wagenpark. Bijkomend voordeel is dat door deze 'groene' reparaties de consument veelal ook nog eens goedkoper uit zal zijn."

Over Stichting Blij dat ik Rij
De Stichting Blij dat ik Rij is in 2010 opgericht met als doel mobiliteit pragmatisch te innoveren op het gebied van gemak, voordeel, veiligheid en duurzaamheid. Stichting Blij dat ik Rij is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en wordt gefinancierd middels giften, sponsors en subsidies. De stichting initieert nieuwe diensten en productie gericht op de speerpunten in de doelstelling.

Over Onderdelenzoeker
OnderdelenZoeker.nl is een zeer gebruikersvriendelijke website waar gratis naar gebruikte onderdelen gezocht kan worden bij meer dan 160 demontagebedrijven. Maandelijks worden er meer dan 31.000 aanvragen voor gebruikte onderdelen geplaatst.

In 2010 is OnderdelenZoeker door het Nederlandse publiek beoordeeld als "Beste Website van het Jaar 2010" in de categorie auto en vervoer.

EINDE BERICHT