Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 22-02-2011

Laffe beroving, politie zoekt getuige(n)

UTRECHT In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 februari probeerden drie mannen twee vrouwen uit hun auto te trekken.

Rond 00.15 uur kreeg de politie een melding dat op de Wijnesteinlaan een beroving van een auto had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten twee 71-jarige vrouwen uit Utrecht en Amsterdam aan. De vrouwen verklaarden dat zij rond 00.10 uur na een toneelvoorstelling naar hun auto op de Wijnesteinlaan liepen. Toen zij in de auto waren gestapt en weg wilden rijden werden plotseling aan beide zijden de portieren opengetrokken en probeerden drie mannen de vrouwen uit de auto te trekken.

Omdat de slachtoffers begonnen te gillen en de autogordel belette dat zij uit het voertuig getrokken konden worden, staakten de verdachten hun actie en gingen er in de richting van de Duurstedelaan vandoor. Eén van de slachtoffers werd tijdens de beroving geslagen met vermoedelijk een vuurwapen. De vrouw moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Getuigenoproep

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) die gezien hebben hoe een man zwaargewond geraakt is.

Maandagmiddag kreeg de politie omstreeks 12.55 uur meerdere meldingen dat een man roerloos op de Haarlemmerhoutdreef lag. Ter plaatse troffen agenten een bewusteloze man op de grond aan. Direct werd gestart met reanimatie en de man werd met spoed overgebracht naar het Diakonessenziekenhuis. In het ziekenhuis werd door de artsen ernstig letsel bij de man geconstateerd. De 83-jarige man uit Utrecht had diverse breuken op plaatsen die voor de artsen moeilijk te verklaren waren, als de man onwel geworden zou zijn en gevallen was.

De politie heeft in de buurt een onderzoek ingesteld. Meerdere getuigen hebben de man zien liggen, maar tot nu toe heeft niemand gezien hoe het slachtoffer daar terecht is gekomen. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

DE MEERN Op de Rijksstraatweg vond maandagavond een aanrijding tussen een auto en een bromfietser plaats. Hierbij raakte een jongen ernstig gewond.

Een 41-jarige automobilist uit Harmelen reed omstreeks 21.05 uur over de Rijksstraatweg vanuit de richting van de Europaweg in de richting van de Harmelerwaard. Op de kruising stak plotseling een bromfietser de weg over. De bestuurder zag geen kans meer de 16-jarige bromfietsbestuurder uit Haarzuilens te ontwijken en botste tegen de bromfiets aan. De jongens raakte door de aanrijding ernstig gewond en werd naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie is een onderzoek naar de toedracht gestart.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Een eigenaar van en auto heeft maandagmiddag een auto-inbreker aangehouden en aan de politie overgeleverd.

Omstreeks 12.35 uur kreeg de politie een melding dat een 28-jarige eigenaar van een auto achter een man aan zat die had ingebroken in zijn auto op de Kerkstraat. De politie ging ter plaatse en trof de eigenaar met de 39-jarige verdachte uit Utrecht op de Nachtegaalstraat aan. De man had gezien dat de verdachte in zijn auto zat en had hem aangesproken. Hierop was de verdachte gaan rennen. Hij had inmiddels de navigatie en een portemonnee uit de auto weggenomen. De verdachte staat bij de politie als veelpleger te boek. Hij werd voor verhoor ingesloten.