Gemeente Edam-Volendam

Gemeente sluit overeenkomst met adviesbureau Movaris

Adviesbureau Movaris gaat de komende drie jaar voor de gemeente de externe medische advisering en indicatiestelling voor de Wmo verzorgen. Het adviesbureau kwam als winnaar uit de bus van de aanbesteding die gehouden is door de gemeente Edam-Volendam in samenwerking met de gemeenten Waterland, Landsmeer en Zeevang.

De samenwerking met Movaris start op 1 maart 2011. Tot op heden werkte de gemeente met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) als extern adviesbureau.

Movaris heeft naast een kwalitatief goede offerte eveneens een prijstechnisch interessante aanbieding gedaan. Alle klanten worden door Movaris thuis bezocht, tenzij voldoende informatie in een telefoongesprek verzameld kan worden om tot een juiste indicatie te komen.

In het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is de gemeente verantwoordelijk voor het verstrekken van individuele voorzieningen. Om in aanmerking te komen voor een voorziening wordt door de gemeente een onderzoek gedaan naar de behoeften en omstandigheden van de klant. Vaak zal het onderzoek gedaan worden door de consulenten van het Wmo-loket. Voor de meer complexe aanvragen kan de gemeente extern advies opvragen.

Meer informatie

Voor vragen kan men terecht bij het Wmo-loket van de gemeente Edam-Volendam. Het loket is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur en op woensdag van 13.30 uur tot 16.00 uur. Tijdens de overige uren zijn de medewerkers telefonisch tot 16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 398345. Email: loketwmo@edam-volendam.nl