Politie Twente

Overval tabak- en lectuurzaak
Almelo
Politie Twente is op zoek naar twee personen die dinsdagmorgen 22 februari rond 10.15 uur een tabak- en lectuurzaak aan de Anjelierstraat in Almelo hebben overvallen.

De twee personen zijn omstreeks 10.15 uur de winkel ingegaan en hebben het personeel van de zaak bedreigd met een wapen. Ook is een personeelslid geslagen door een van de overvallers en hierdoor gewond geraakt. De overvallers hebben een onbekend geldbedrag meegenomen. Na de overval zijn de overvallers vermoedelijk op een scooter gevlucht. De overvallers droegen allebei een donkere bivakmuts en donkere kleding. De ene overvaller droeg vermoedelijk onder zijn donkere jas een kledingstuk met een lichtbeige capuchon.

Via een burgernetactie zijn burgers gevraagd om signalen, die zij hebben opgevangen en die te maken kunnen hebben deze overval door te geven aan de politie.

Politie Twente wil graag in contact komen met getuigen van de overval. Daarnaast wil de politie graag mensen spreken, die rond het tijdstip van de overval iets is opgevallen of die de overvallers hebben gezien. Informatie kan worden doorgeven aan Politie Twente, team Almelo via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800 - 7000.

Auto ramt stenen tuinmuur
Haaksbergen
Op 21 februari, rond 22.30 uur, reed een 22-jarige automobilist uit Haaksbergen met te hoge snelheid door de chicane in de Goorsestraat, ter hoogte van perceel 99. Hierdoor kwam de auto in de slip en verloor de man de macht over het stuur. Hij reed het trottoir over en ramde een stenen tuinmuur die daardoor beschadigd raakte. De auto was dusdanig beschadigd dat hij afgesleept moest worden. De politie heeft het kentekenbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op. (2011016157)

Dierenkwelling
Haaksbergen
Op 21 februari rond 23.30 uur, kreeg de politie melding dat onbekenden een konijn in de grote winkelkar voor een supermarkt aan de Ferdinand Bolstraat hadden gestopt. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek het konijn al te zijn overleden.

De politie zoekt getuigen van deze ergerlijke dierenkwelling. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Haaksbergen op 0900-8844. (2011016169)

Aanrijding materieel tegen pand Almelo
Een 38-jarige automobilist uit Almelo heeft maandagmiddag 21 februari onder invloed, een aanrijding veroorzaakt aan de Beatrix de Rijkweg. De 38-jarige reed omstreeks 10.15 uur over de Beatrix de Rijkweg toen hij tijdens een uitwijkmanoeuvre een geparkeerde auto raakte. De geparkeerde auto schoot vervolgens door tegen de gevel van het daar gevestigde bedrijf. De 38-jarige is aangehouden en mocht na verhoor het bureau weer verlaten. Het resultaat van de ademanalyse was 1,46 promille. Omdat de man niet in het bezit is van een rijbewijs, zal ook daar proces-verbaal van worden opgemaakt. (2011015960/34)

Gewond bij mishandeling
Enschede
Op maandag 21 februari deed een 26-jarige man uit Enschede aangifte van mishandeling.

De man was op 19 februari rond 04.30 uur in een horecagelegenheid aan de Marktstraat in Enschede. Daar binnen werd hij lastig gevallen door een viertal mannen van rond de 20 jaar oud. Toen de man de horecagelegenheid verliet, werd hij opgewacht door de mannen. Eén van de mannen sloeg de 26-jarige met kracht een aantal keren tegen het hoofd.

De 26-jarige moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij bleek een botbreuk in zijn kaak te hebben.

De aanleiding voor deze mishandeling is nog onbekend. De politie zoekt getuigen, zij worden verzocht zich te melden bij de politie in Enschede op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (2011015917)


-----------------------
26 november 2010