Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 22 februari

Alkmaar, 22-02-2011 o 13.45 uur

Aanhouding voor internetoplichting

Medemblik, maandag 21 februari

Een 32-jarige man uit Medemblik werd maandagochtend rond 06.20 uur aangehouden in zijn woning voor oplichting. De politie deed onderzoek naar de man nadat er tientallen meldingen waren binnen gekomen van internetoplichtingen. Hij bood via Marktplaats spullen te koop aan, maar leverde deze nooit nadat mensen geld hadden overgemaakt.

Het door kopers overgemaakte geld werd gestort op diverse bankrekeningen. Deze bleken op naam te staan van een 30-jarige vrouw uit Rotterdam. Zij bleek niets te weten van de internetoplichtingen. Zij stelde haar bankpassen ter beschikking aan de man om haar schulden af te betalen. Met de passen nam de man echter de ruim acht duizend euro op, die door de kopers gestort was.

Er werd in de periode van april tot en met december 2009 door 16 mensen aangifte gedaan van internetoplichting. De politie sluit niet uit dat er meer mensen zijn die de dupe zijn geworden van oplichting door de 32-jarige Medemblikker.

Aanhouding voor belediging agent

Den Helder, maandag 21 februari

Een 18-jarige automobilist uit Den Helder werd maandagavond rond 22.00 uur aangehouden. Agenten waren op de Fabrieksgracht hulp aan het verlenen aan een oudere dame, toen de 18-jarige man met zijn auto uit de richting van Spoorgracht aan kwam rijden. De auto maakte zoveel lawaai dat de agenten de bestuurder een stopteken gaven. De agenten spraken met de man af dat de auto naar het politiebureau zou worden verplaatst om het aantal decibel te onderzoeken dat de auto produceerde. De bestuurder werd naar zijn woning gebracht. Toen hij was afgezet begon hij beledigingen te uiten in de richting van de agenten. Hij werd aangesproken op zijn gedrag, maar ging door met de beledigingen. Hij werd aangehouden.

Geweld tegen politieagenten onacceptabel

Geweld en agressie tegen politiemedewerkers en andere hulpverleners en mensen met een publieke taak wordt niet getolereerd. Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten ongehinderd het werk kunnen doen. Iedere vorm van geweld, zowel fysiek geweld, bedreiging, intimidatie en belediging is onacceptabel.

Man aangehouden voor dealen harddrugs

Grootebroek, dinsdag 22 februari

Een 40-jarige man uit Grootebroek werd dinsdag 15 februari jl. aangehouden. De recherche startte vorig jaar een onderzoek naar de man in verband met de handel in verdovende middelen. Hij werd hiervoor op dinsdag 15 februari jl. in zijn woning aangehouden. Hij werd afgelopen donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris en werd voor veertien dagen in bewaring gesteld. Hij moet volgende week donderdag 3 maart voor de Raadkamer komen.

Huiselijk geweld

Enkhuizen, maandag 21 februari

Een 44-jarige man uit Enkhuizen werd maandagmiddag rond 14.00 uur aangehouden voor huiselijk geweld. De man werd boos op zijn vrouw. Hij pakte haar bij haar nek en duwde haar op de grond. Toen de vrouw op de grond lag sloeg hij haar in het gezicht. Hierna liet hij haar los. De vrouw stond op en wilde weglopen. Zij werd echter naar buiten geduwd. Iemand die in de buurt was belde de politie. Deze hield de man aan voor huiselijk geweld.

Aanhouding voor mishandeling

Sint Pancras, maandag 21 februari

Een 67-jarige man uit Sint Pancras werd maandagavond rond 21.45 uur in zijn woning aangehouden. De man kreeg woorden met zijn vrouw. Hij sloeg haar met gebalde vuist op haar arm. De vrouw belde de politie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Vernieling raam

Hoorn, maandag 21 februari

Een 20-jarige man uit Monnickendam werd maandagavond rond 23.55 uur aangehouden op de Houtzaagmolen. De man had ruzie gehad met zijn vriendin. Zij had hem de deur uitgeduwd en de deur dichtgedaan. De man sloeg hierop het raam in en schreeuwde dat de vrouw de deur open moest doen omdat hij naar binnen wilde. De vrouw belde de politie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal portemonnee door truc

Schoorl, maandag 21 februari

Maandagmiddag werd op de Sanderij de portemonnee van een 77-jarige vrouw gestolen. De vrouw was onderweg naar een winkel en werd aangesproken door een man en een vrouw. Zij wilden geld wisselen. Terwijl dit geld gewisseld werd, werd haar portemonnee uit haar tas gestolen.

De man en de vrouw waren allebei circa 1.70 lang, hadden een getint uiterlijk en spraken Nederlands met een accent. Zij hadden een gezet postuur en waren 40 à 50 jaar oud.

Kleine brand in duin

Schoorl, maandag 21 februari

Maandagmiddag werd rond 17.15 uur melding gemaakt van een kleine brand vlakbij de Schoorlse Zeeweg. Na een zoekslag werd een klein oppervlak van circa 116 m2 gevonden. Een voorbijganger was reeds begonnen met het uitslaan van de brand, waardoor het eigenlijk al brand meester was.

Heeft u maandagmiddag in de omgeving van de Schoorlse Zeeweg iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Bergen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor bezit harddrugs

Den Helder, dinsdag 22 februari

Een 28-jarige man uit Den Helder werd dinsdagochtend rond 00.20 uur aangehouden op de Zanddijk. Agenten zagen de man hier rijden met zijn auto. Hij had een kapot achterlicht. Hij werd staande gehouden en er werd een blaastest van hem afgenomen. Tijdens de controle zag één van de agenten een wit zakje met poeder achter de passagiersstoel liggen. Er werd de man gevraagd wat dit was. De 28-jarige man gaf aan dat dit speed was. Hij werd aangehouden voor bezit van harddrugs.

Bedreiging met taser

Hoorn, maandag 21 februari

Een 21-jarige man uit Hoorn werd maandagmiddag rond 14.00 uur aangehouden op de Grote Noord. Een 31-jarige man maakte ter hoogte van de Noorderkerksteeg een opmerking tegen een meisje, waarop de 21-jarige man er doorheen begon te roepen. Hij liep naar de 31-jarige man toe en kwam tegenover hem staan. Hij pakte een voorwerp uit zijn zak en bedreigde de man hiermee. Van het voorwerp kwamen vonken af. Nadat het meisje tussenbeide was gekomen liep de 21-jarige man weg. De 31-jarige man voelde zich bedreigd en belde de politie. Deze hield de 21-jarige man op de Grote Noord aan. Bij zijn fouillering werd een taser aangetroffen.

Woensdag 23 februari poging overval en berovingen in Ter Plaatse

Hoorn, dinsdag 22 februari

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH besteedt woensdagavond 23 februari aandacht aan een poging tot een overval op een woning aan de Papiermolen in Hoorn op dinsdagavond 26 oktober jl.

Deze avond werd er even na 21.00 uur aangebeld bij de woning. De 50-jarige bewoonster deed open, waarna de deur meteen met kracht naar binnen werd geduwd. Twee mannen drongen het halletje binnen. Eén van hen hield een mes vast. Doordat de bewoonster heel hard gilde sloegen de overvallers op de vlucht. Zij gingen er op de fiets vandoor. In de buurt van de woning werden een baseballpet en een tasje voor een scooter- of bromfietshelm gevonden. In dit tasje zat een rol tape. Deze tape was vermoedelijk bedoeld om de bewoonster vast te tapen wanneer de overval gelukt zou zijn.

Het vermoeden bestaat dat de daders deel uitmaken van een groep die zich bezig houdt met het beroven van pizzakoeriers en straatroven. Deze berovingen vonden plaats in de periode van november 2009 tot en met november 2010.

Ter Plaatse wordt woensdagavond 23 februari vanaf 17.20 uur uitgezonden en wordt elk uur herhaald. De herhaling volgt op donderdag 24 februari.

Kop/staartaanrijding met vier gewonden

Noord-scharwoude, maandag 21 februari

Bij een kop/staartaanrijding op de Gedempte Achterburggracht vielen maandagavond vier gewonden. Een 38-jarige automobilist uit Petten was afgeleid omdat hij even iets wilde pakken. Hij zag hierdoor te laat dat de auto voor hem afremde. Hij kon niet op tijd stoppen en reed tegen de auto voor hem. Deze 46-jarige automobiliste en haar twee inzittenden werden met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 38-jarige automobilist werd hiervoor naar het ziekenhuis vervoerd.