Gemeente Zwijndrecht


Wijkinformatiemarkt druk bezocht

image Enkele honderden mensen bezochten op woensdag 9 februari 2011 de Wijkinformatiemarkt, met als thema: `Wat gebeurt er in mijn wijk?' Het was een uitgelezen kans om meer te weten te komen over de plannen en initiatieven in de diverse wijken en het dorp. Daarnaast waren er korte debatten met collegeleden, waarbij bezoekers de gelegenheid hadden om hun mening over een aantal stellingen te geven.

Bouwprojecten, beheer van de openbare ruimte, jongeren, de rol van wijkplatforms en de dorpsraad, het is slechts een greep van de onderwerpen die tijdens de markt aan bod kwamen. Vertegenwoordigers van de gemeente, maatschappelijke organisaties en wijkplatforms en dorpsraad presenteerden de plannen en initiatieven in de wijken. Dat gebeurde op uiteenlopende manieren: via brochures, informatieborden, computers. Maar de standhouders stonden vooral klaar om met de bezoekers in gesprek te gaan. Enerzijds om hen te informeren en anderzijds om te horen hoe bewoners aankijken tegen diverse initiatieven in de wijken.

Flitsdebatten

Tussendoor trokken de debatten in een aparte zaal de aandacht. Een collegelid gaf zijn mening over een stelling en de aanwezigen reageerden daarop. Dit alles binnen een tijd van vijftien minuten. In totaal waren er vier van deze zogenaamde `flitsdebatten'. Het bleek een prima manier te zijn om snel een beeld te krijgen van de meningen over een onderwerp. Tussen de debatten door was er een spontaan intermezzo van Marcel Stolk, een jong lid van het wijkplatform Kort Ambacht, die een rap ten gehore bracht over `Jong en oud'.

Wijkkalenders

De bezoekers konden ook een blik werpen op de nieuwe wijkkalenders die tijdens de wijkinformatiemarkt online waren gezet. De wijkkalenders komen voort uit de wijkvisies en de wijkprogramma's en geven een overzicht van de activiteiten en projecten die in 2011 worden uitgevoerd. De gemeente èn de maatschappelijke organisaties leveren hiervoor bijdragen. U treft de wijkkalenders aan op www.zwijndrecht.nl onder `Belangrijke Zaken'.