Gemeente Coevorden

Doe-Mee-Pas

Gemeente verspreidt in de weken 9 en 10 de Doe-Mee-Pas

dinsdag 22 februari 2011
Wethouder Truus Pot reikt eerste Doe-Mee-Pas uit aan 4-jarige Bo Rigtering Klik om te vergroten

De Doe-Mee-Pas van de gemeente Coevorden is nu al een groot scuces. Maar liefst 42 culturele en sportverenigingen uit de gemeente hebben zich tot nu toe aangemeld. Vanuit de regeling Doe-Mee-Pas wordt het lidmaatschapsgeld bij deze verenigingen betaald voor kinderen, jongeren en 65-plussers die zelf of vanuit hun gezinssituatie afhankelijk zijn van een inkomen rond het sociaal minimum. De gemeente verspreidt in de weken 9 en 10 de Doe-Mee-Pas onder zo'n 470 kinderen en jongeren tot 18 jaar. Inwoners van 65 jaar en ouder kunnen de pas aanvragen via de website.

De gemeente Coevorden vindt het belangrijk om, ondanks alle bezuinigingen, twee kwetsbare groepen in de samenleving de kans te geven deel te nemen aan sport- en culturele activiteiten. Aan de Doe-Mee-Pas is een maximum bedrag gekoppeld, maar van de meeste sporten wordt het lidmaatschapsgeld volledig vergoed.

Folder
Bij de verspreiding van de Doe-Mee-Pas wordt ook een folder meegestuurd waarin alle verenigingen staan vermeld die meedoen aan de regeling. Verenigingen die zich nog aan willen melden, zijn van harte welkom. Dit kunnen ze doen via de website van de Doe-Mee-Pas. Zij krijgen een een vermelding op deze webpagina waarop het actuele overicht staat van verenigingen die meedoen.

Stimulering
Alle verenigingen die in de folder staan, hebben een introductie-aanbod gedaan. Dit aanbod is niet alleen voor de doelgroep die in aanmerking komt voor de Doe-Mee-pas, maar ook voor kinderen uit groep 3 van alle basisscholen in de gemeente Coevorden. De folder wordt in maart onder de leerlingen verspreid. In groep 3 maken kinderen vaak een keuze voor een sport of een andere hobby die ze willen uitoefenen, bijvoorbeeld muziek. De gemeente stimuleert dit. In het geval van sport wil de gemeente bereiken dat kinderen voldoen aan de beweegnorm; tenminste vijf dagen per week minimaal 60 minuten per dag lichamelijk actief zijn.