Groep Soprim@ sluit belangrijk akkoord met Aedifica

22/02/2011 18:49

SOPRIM@

De groep Soprim@, actief in het beheer van woon- en zorgcentra, heeft zopas een belangrijk vastgoedakkoord afgesloten met Aedifica, een beursgenoteerde vastgoedbevak die investeert in residentieel vastgoed en zorgvastgoed.

Het akkoord omhelst de overdracht van het vastgoed van 5 woon- en zorgcentra aan Aedifica, met behoud van de exploitatie ervan door Soprim@ via langlopende erfpachten.

Daarnaast engageert Aedifica zich tot een investering van circa ¤ 50 miljoen in de uitbreiding en modernisering van deze woon- en zorgcentra en de bouw van een groot nieuw woon- en zorgcentrum in Wemmel.

Het akkoord voorziet dat Soprim@ deze bouwwerken zelf volledig zal kunnen realiseren.

Met deze operatie zet de groep Soprim@ een belangrijke nieuwe stap in haar continue ontwikkeling.

Deze belangrijke operatie is een alternatief financieringssysteem teneinde op een soepele en efficiënte manier op termijn aan de senioren een modern en kwalitatief verblijf te kunnen blijven aanbieden. Deze projecten laten Soprim@ tevens toe om te beantwoorden aan alle huidige en toekomstige evoluties in de wetgeving terzake.

Soprim@ is een toonaangevende speler in het beheer van woon- en zorgcentra vanuit een filosofie van social profit.

Binnen deze filosofie streeft Soprim@ naar een evenwicht tussen de belangen van zijn bewoners, zijn medewerkers en zijn financiële partners en dit alles in het concept van "maatschappelijk verantwoord ondernemen", ondersteund door een performant centraal gestuurd managementmodel.

Soprim@ beheert momenteel 15 woon- en zorgcentra, een serviceflatgebouw en een kinderdagverblijf, voornamelijk in Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Antwerpen en stelt 750 medewerkers tewerk.