Gemeente De Wolden
Persbericht



Zuidwolde, 22 februari 2011



Weet, praat, denk, doe en beslis mee in De Wolden


Over welke onderwerpen wil een inwoner van de gemeente De Wolden meepraten? Geeft de gemeente inwoners genoeg mogelijkheden om invloed uit te oefenen op gemeentelijke plannen? Praat mee en vul voor vrijdag 4 maart de digitale vragenlijst in op dewolden.nl.

Gemeente maakt gebruik van kennis en ervaring
De gemeente maakt graag gebruik van de kennis en ervaring van inwoners en organisaties. Met deze inbreng kan de gemeente de kwaliteit van haar producten, beleid en projecten verbeteren. Projecten waar inwoners bijvoorbeeld in participeerden zijn de N48, de Structuurvisie, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de verschillende dorpsvisies.

Waarom meedoen?

Wethouder Liesbeth Koster: "Het is goed om stil te staan bij de vraag of wij het als gemeente goed doen. Om het steeds beter te doen, willen we van u weten wat u belangrijk vindt en wat u verwacht. We kunnen elkaar helpen, niet alleen bij de voorbereiding maar ook bij de uitwerking van plannen. Uw inbreng is daarom meer dan welkom". 


Uw inbreng
Op dewolden.nl kunt u vanaf woensdag 23 februari de vragenlijst invullen. De resultaten van de vragenlijst worden verwerkt in de kadernota burgerparticipatie. Hierin worden de grote lijnen uitgezet voor de participatie van inwoners en organisaties op het gemeentelijke beleid. Eind april bespreekt de gemeenteraad naar verwachting deze kadernota. De raad bepaalt dan in welke mate inwoners bij de gemeentelijke plannen te betrekken. Het college werkt deze keuze vervolgens uit in een beleidsplan voor participatie.