Ingezonden persbericht


Persbericht

400 jaar Nederlandse historie in haven van Sydney

Rotterdam, 22 februari 2011

De haven van Sydney bood gisteren een bijzonder schouwspel. Het vlaggenschip ms Amsterdam van Holland America Line werd bij vertrek uit Sydney begeleid door de replica van het 16e eeuwse fregat Duyfken, het schip van kapitein Willem Janszoon dat Australië in 1606 voor de Europeanen ontdekte. Duyfken en ms Amsterdam brengen samen 400 jaar Nederlandse scheepvaarthistorie in de haven van Sydney.

De ontdekking van Australië door Willem Janszoon wordt beschouwd als het begin van de Australische geschiedenis. Het ms Amsterdam maakt een 114-daagse reis rond de wereld. Op dag 46 arriveerde het schip in Sydney om een dag later op unieke wijze weer uit te varen. President en CEO Stein Kruse van Holland America Line was in Sydney om de passagiers van het ms Amsterdam te verwelkomen. 'Wij zijn trots op onze 138-jarige Nederlandse historie en zijn verheugd om met Duyfken deel uit te maken van deze bijzondere gebeurtenis', aldus Kruse.
* * * Einde persbericht * * *
Kijk voor meer informatie, tarieven, aanbiedingen en beschikbaarheid op de website www.hollandamerica.nl. Volg Holland America Line ook op Twitter, Facebook en het Holland America Blog. Directe toegang tot de sociale media via www.hollandamerica.nl

Over Holland America Line, een divisie van Carnival Corporation and plc (NYSE: CCL and CUK) Holland America Line is een toonaangevende cruisemaatschappij met een vloot van 15 middelgrote schepen. Begin deze zomer is het nieuwste cruiseschip van Holland America Line, ms Nieuw Amsterdam in de vaart gekomen. Jaarlijks verzorgt Holland America Line rond de 500 cruises, doet 354 havens aan en bezoekt 98 landen. De veelzijdigheid in het aanbod is groot. Holland America Line heeft cruises in alle continenten, met een duur variërend van 2 tot 110 dagen.

World's Leading Cruise Lines
Als best beoordeelde en meest vooraanstaande cruisemaatschappij ter wereld is Holland America Line lid van de exclusieve alliantie World's Leading Cruise Lines.