Gemeente Berkelland


Sensire en gemeente bekijken in beperkt aantal gevallen of aantal uren huishoudelijke hulp correct is

In de krant is onlangs geschreven over veranderingen in het aantal uren huishoudelijke hulp die inwoners via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ontvangen.

sensire

Door de berichtgeving kunnen misverstanden ontstaan. Daarom hieronder een korte toelichting.

Aantal uren

Eind vorig jaar werd duidelijk dat het in een beperkt aantal gevallen (44 van de rond 1400 inwoners die hulp bij het huishouden krijgen) zo kan zijn dat het werkelijke aantal uren niet helemaal klopt met de administratie. Daardoor zou de gemeente in die gevallen eventueel meer betalen dan waartoe eigenlijk besloten is. Omdat de gemeente goed met het geld wil omgaan moet nu worden uitgezocht hoe het precies zit.

Opnieuw bekijken

Daarom is in goed overleg met Sensire afgesproken deze situaties verder gezamenlijk te onderzoeken om vast te stellen welk aantal uren nodig is. Sensire heeft daarbij de taak op zich genomen dit met de betrokken inwoners te bespreken. De situatie wordt daarbij opnieuw beoordeeld.

Twee mogelijkheden

In een aantal situaties is vastgesteld dat het aantal uren zoals dat in de brief stond voldoende is voor de nodige hulp in de huishouding. Dan wordt het aantal uren hulp teruggebracht. In andere gevallen is geoordeeld dat het hogere aantal uren nodig is. Door de gemeente wordt dan de indicatie opnieuw vastgesteld.

Het kan dus twee kanten op.

Op dit moment is het onderzoek in alle 44 gevallen nog niet afgerond.