KRO

KRO Puberruil Z@pp: Brutale tweelingzus Hilmar ruilt met ambitieuze Mo

Uitzenddatum: 23/02/2011

De ondeugende Hilmar uit Krimpen aan de Lek ruilt in KRO Puberruil Z@pp (16.50 uur op Nederland 3) met de creatieve Mo, die in het centrum van Arnhem woont.

De 12-jarige Mo komt uit een echte journalisten familie, die met haar vier (half)broers voornamelijk bestaat uit mannen. De moeder van Mo werkt voor een tijdschrift, waarvoor ze vaak beroemdheden interviewt. Mo helpt haar vaak. Ze is al jaren de enige vegetariër in het gezin en daarmee een echte dierenvriend. Haar hond Diesel is haar beste maatje. Mo speelt piano, kan mooi zingen en is erg gedreven om actrice te worden. Met haar beste vriend zit ze op voetbal en op school blinkt ze uit in de speciale cultuurklas. Deze stadse dame weet precies wat ze wil!

Eeneiige tweelingzus Hilmar van 11 woont met haar ouders en tweelingzus in Krimpen aan de Lek, een klein dorpje vlakbij Rotterdam. Ze wonen in een videhuis met veel trappetjes. Hilmar en zus Enid mogen veel thuis, waar het de zoete inval is. Koeien melken bij de boer, horroravondjes met popcorn, bodyboarden en hangen in het dorp - ze vervelen zich geen moment. Hilmar is behoorlijk streetwise en laat haar mening duidelijk klinken. Net als haar zus natuurlijk, die als twee druppels water op haar lijkt. Samen met een grote vriendinnenclub zetten ze de boel overal flink op stelten.

Houdt de goed gebekte Hilmar alle honden van de uitlaatservice bij elkaar? Lukt het haar om een reportage te maken voor een tijdschrift? En hoe is het voor Mo om een tweelingzus te hebben? Blijft ze overeind tijdens het bodyboarden met de vriendinnen van Hilmar?

In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

KRO Puberruil Z@pp, woensdag 23 februari om 16.50 uur op Nederland 3.