Deelgemeente Charlois Rotterdam

Rotterdamse glossy over Vrouwen van de Velden

Op woensdag 23 februari wordt het magazine EVERY WOMAN gepresenteerd; het eerste tastbare resultaat van het meerjarig pioniersproject Stad als Muze. Museum Rotterdam zoekt met Stad als Muze inspirerende ontwikkelingen in Rotterdam. Op Zuid zijn dat dit jaar de Vrouwen van de Velden. Een kerngroep van zeven vrouwen uit de Veldenbuurt (Zuidwijk) die zich spontaan hebben georganiseerd en samen het hoofd bieden aan de ingrijpende veranderingen in hun wijk.

De vrouwen uit Charlois zijn de eerste Rotterdammers die meewerken aan Stad als Muze. Het resultaat van de intensieve samenwerking staat gepresenteerd in de glossy Every Woman, een magazine dat past bij het onderwerp en tegelijk een breed publiek laat kennismaken met de levens van Rotterdammers anno nu.

In de glossy staan leven en lifestyle van de vrouwen centraal. Het blad wordt op 23 februari feestelijk gelanceerd op het Hijkerveld in Zuidwijk. Vanaf donderdag 24 februari is het magazine gratis mee te nemen in de locaties van Museum Rotterdam en op diverse plaatsen in de stad.