Gemeente Vlaardingen


Samenscholingsverbod centrum uitgebreid

23-02-2011 |

Veel winkeliers, bezoekers en bewoners van het Stadshart ervaren overlast van hangjongeren en voelen zich minder veilig. Om de veiligheid in het gebied te verbeteren wordt met ingang van 24 februari 2011 het samenscholingsverbod tussen de Joubertstraat en het Schoutplein uitgebreid.

gebied samenscholingsverbod stadshart
Klik op de plattegrond voor een vergroting

Ook in het openbaar gebied tussen de Kuiperstraat, de Waalstraat, de Heemraadstraat, de Markgraaflaan, het Van Schravendijkplein, de Cronjéstraat, de Korte Hoogstraat, de Hoogstraat en het Liesveld gaat het samenscholingsverbod gelden.

Het samenscholingsverbod houdt in dat in het gebied een verbod geldt voor groepen van meer dan vier personen, als dit leidt tot een verstoring van de openbare orde. Met het samenscholingsverbod kunnen de politie en de Lichtblauwe Brigade de veiligheid in het genoemde gebied verbeteren.

Overlast
Op 7 oktober 2010 is het samenscholingsverbod ingesteld tussen de Joubertstraat en het Schoutplein en op een deel van het Veerplein. Al ruim een jaar werd die locatie gebruikt als hangplek door een groep jongeren. Door het samenscholingsverbod is de overlast op deze locatie sterk afgenomen. De groep heeft zich echter verplaatst naar andere gedeeltes in het Stadshart.

Sancties
Wanneer het samenscholingsverbod wordt overtreden treden de politie en de Lichtblauwe Brigade handhavend op. Dat betekent dat jongeren onder de 16 jaar een boete kunnen krijgen van EUR 35,-. Voor jongeren boven de 16 jaar is de boete EUR 70,-. In geval van minderjarige overtreders kan ook een HALT-straf worden uitgedeeld.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000