FloraHolland


FloraHolland Product Commissie Snijorchidee

FLORAHOLLAND (23 februari 2011) - De FPC Snijorchidee bracht op 17 februari een bezoek aan FloraHolland Rijnsburg. Gestart werd met een bezoek aan de dealingroom van koper Van der Plas. Terwijl de inkopers hun dagelijkse werk uitvoerden, konden de FPC-leden over de schouders meekijken. Van der Plas maakt zelf van elke partij een foto, welke in de webshop wordt getoond.

Veilmeester Stefan Teeuwen was tijdens de vergadering present. Hij vertelde de FPC over de pilot met kwekerloting. Geloot wordt, welke kweker met zijn eerste partij mag starten. De veilmeester heeft het gevoel dat de aanvoer iets mag worden uitgebreid.

Uitgebreid is gediscussieerd over de invoering van de beeldbank, welke in december bij een aantal kwekers voor problemen heeft gezorgd. Van alle eigen meegestuurde beelden verliep 95% zonder problemen. Het heeft een week gekost om de problemen te verhelpen. Peter Middelkoop heeft uitgelegd waarom de invoering in december plaats moest vinden. Het was heel vervelend dat in de testomgeving totaal geen problemen zichtbaar waren, maar dat dit in de praktijk toch anders uitpakte.

De FPC wil, samen met LTO en BBH, kijken naar mogelijkheden voor promotie van het product in 2012. Op dit moment geeft de FPC de voorkeur aan een praktische insteek, waarbij de gebruiksmogelijkheden centraal zouden moeten staan. Een aantal FPC-leden zal zich verder verdiepen contact opnemen met BBH.
Met Jos v.d. Poel is gesproken over een nieuwe knopsortering. Momenteel zijn er vastgestelde sorteringcodes. Voor de duidelijkheid wordt voorgesteld in de sorteringcode duidelijk te maken hoeveel knoppen er minimaal per tak aanwezig zijn.

Kort is nog stilgestaan bij de nieuwe bedrukking en de mogelijke nieuwe doos voor kleinbloemige Cymbidium. Het grootste voordeel van deze doos is dat er minder beschadigingen op kunnen treden en dat alle takken zichtbaar zijn. Binnenkort wordt de doos aan verschillende kopers getoond.
De eerstvolgende vergadering van de FPC zal plaatsvinden op 16 juni om 7.00 uur op vestiging Aalsmeer.