FloraHolland


FloraHolland Product Commissie Tulp

FLORAHOLLAND (21 februari 2011) - Op vrijdag 11 februari kwam de FPC Tulp bijeen. Op verzoek van de FPC vond een discussie plaats over de rol van de FPC. De FPC is van mening, dat de besluitvorming over het product tulp bij de FPC Tulp thuishoort. In deze commissie zitten immers de kennishebbers ten aanzien van het product.

Floris Olthof, manager Product- & MarktDiensten, was bij deze bespreking aanwezig. De FPC is voor bestuur en directie van FloraHolland een productgerichte klankbordgroep van telers. FloraHolland moet, ook als het gaat om het productbeleid, goed naar haar leden luisteren. FloraHolland is tenslotte een coöperatie van leden. De FPC neemt hierbij met haar advies een belangrijke rol in. De beleidsvorming is de verantwoordelijkheid van het bestuur.

Stilgestaan is ook bij het vertrouwen in de coöperatie. Floris heeft hierover gemeld, dat er binnenkort sessies met alle FPC-leden zullen plaatsvinden, waarbij de betrokkenheid met de coöperatie centraal staat. FloraHolland wil graag in contact zijn met haar leden.

Stilgestaan is ook bij de studiereis Tulp. Dit daar een aantal FPC-leden in maart een bezoek zal brengen aan dit land. Zweden heeft in Europa de hoogste besteding aan tulp per hoofd van de bevolking. Het merendeel wordt in Zweden zelf geproduceerd. Gekeken zal worden op welke wijze Zweden het product promoot presenteert. Tijdens deze reis worden de groothandelsmarkt in Stockholm, groothandelaren, supermarkten, winkels en locale productie bezocht. De presentatie ten aanzien van het maken van beelden is door omstandigheden gestaakt. De meningen binnen de FPC over dit onderwerp zijn verdeeld.

De eerstvolgende reguliere vergadering van de FPC Tulp vindt plaats op vrijdag 15 april.