FloraHolland


FloraHolland bepaalt normen voor schoon fust

FLORAHOLLAND (23 februari 2011) - Het FloraHolland fust is niet schoon genoeg blijkt uit een inventarisatie onder kopers en kwekers. FloraHolland heeft hier gehoor aan gegeven in het project Schoon fust dat eind 2010 van start is gegaan. Doel is de kwaliteit van het huidige fustwasproces te verbeteren.

Normen vastgesteld voor schoon fust
Wanneer is fust uit de wasstraten schoon? Om dit vast te stellen zijn normen nodig. Het project Schoon fust heeft deze beschreven. De normen voor het reinigen van kratten in de levensmiddelenindustrie zijn hiervoor als referentie gebruikt. De beschreven normen betreffen eisen ten aanzien van materiaal (beschadigingen, gaten) en reinheid van de buiten- en binnenkant van het fust. De volgende stap is om te bekijken wat de normen voor het wasproces per vestiging betekenen en welke aanpassingen dan nodig zijn.

FloraHolland wast voor het eerst opzetrekjes 596 en 597 Naast de structurele aanpak van de kwaliteit van fusten, zijn nu ook de fustrekjes, die op dit moment niet gewassen worden, gereinigd. Het reinigen en ontstickeren van fustrekjes (596 en 597) is begin november gestart en wordt verzorgd door een externe partij. De gereinigde fustrekjes stromen sinds eind januari 2011 de keten in. De verwachting is de reiniging in maart 2011 af te ronden.

Behouden van schoon fust: gebruik afwasbare stickers! U kunt bijdragen aan het bereiken en behouden van schoon fust door afwasbare stickers te gebruiken. Deze stickers zijn eenvoudiger en beter te verwijderen in de wasstraten van FloraHolland dan de stickers met een permanente lijmlaag. Het bereiken van stickervrij fust voorkomt verstoringen in uw verwerking doordat de kans op het `lezen' van oude stickers niet meer aanwezig is. We adviseren het gebruik van de volgende stickers:
o Panoval 304 WR
o Raflatac RP 45
Ook het plakken van de stickers op de hiervoor bestemde plaats, op de bloemencontainers en niet meer op de opzetrekjes, levert een flinke bijdrage aan schoner fust. Dit omdat de bloemencontainers na ieder gebruik gewassen worden. Klik hier voor meer informatie over de afwasbare stickers en de verkrijgbaarheid.

Neem voor meer informatie contact op met Anja van der Broek, projectmanager Schoon Fust via T 0174 - 633154 of E anjavanderbroek@floraholland.nl.