Provincie Noord-Holland

Bouw station Halfweg-Zwanenburg van start

23 februari 2011 -

Gedeputeerde Elisabeth Post en regiodirecteur Cees de Vries van ProRail hebben dinsdagmiddag het startschot gegeven voor de bouw van station Halfweg-Zwanenburg.

Dankzij een intensieve samenwerking tussen de provincie Noord-Holland, ProRail, NS, de gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude komt station Halfweg-Zwanenburg tot stand. Cees de Vries van ProRail: "We kunnen nu daadwerkelijk starten met de bouw van station Halfweg-Zwanenburg. Vanaf juni 2012 stoppen de eerste treinen op het station. Dat is goed nieuws voor de reizigers en mensen die wonen en werken in Halfweg."
Gedeputeerde Post gaf aan zeer tevreden te zijn met komst van alweer het 60ste treinstation in Noord-Holland. "De trein speelt een belangrijke rol in de bereikbaarheid van dit deel van de Randstad. Met de komst van station Halfweg-Zwanenburg wordt het 6de nieuwe station gerealiseerd in het kader van het Bereikbaarheidsoffensief Randstad (BOR). Hierin hebben partijen samen met partners in de Metropoolregio afspraken gemaakt met het ministerie van Infrastructuur & Milieu, Prorail en de NS."
Feestelijike start bouw spoorwegstation Halfweg-Zwanenburg. Feestelijike start bouw spoorwegstation Halfweg-Zwanenburg.

Van alle gemakken voorzien
Het nieuwe station wordt door de samenwerkende partijen van alle gemakken voorzien. Station Halfweg-Zwanenburg krijgt:
- een perronoverkapping en OV-fietskluizen (gefinancierd door de provincie Noord-Holland);

- een traverse over het spoor (ProRail);

- een traverse over de N200 (Stichting Leefomgeving Schiphol);
- liften op het station, het parkeerterrein en de zuidzijde van de N200 (mogelijk gemaakt door subsidie van de Stichting Leefomgeving Schiphol);

- een brug voor voetgangers en fietsers over de Ringvaart ter hoogte van Sugar City zodat de inwoners van Zwanenburg het station ook goed kunnen bereiken (gemeente Haarlemmermeer en Haarlemmerliede);
- een parkeerterrein aan de noordzijde van het station (gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude);

- een brug over de Ringvaart (deels gefinancierd door subsidie Stichting Leefomgeving Schiphol).

ProRail gaat de komende maanden aan de slag met de bouw van het nieuwe station.

---