Gemeente Helden

Herbouw van kasteel de Keverberg krijgt gestalte

De grote toren, Donjon, kan in oude glorie hersteld worden. De Provincie Limburg heeft vandaag besloten een subsidie van EUR 175.000,- toe te kennen voor de restauratie van kasteel de Keverberg.

"Stichting Keverberg is samen met haar enthousiaste vrijwilligers al jaren bezig om de herbouw/restauratie van het kasteel voor elkaar te krijgen. Zij zien het eerste deel van hun droom binnenkort daadwerkelijk verwezenlijkt worden. Natuurlijk moet de gemeenteraad nog wel zijn defintieve beoordeling geven. Met het verkrijgen van deze subsidie is hiervoor een goede basis gegeven" aldus wethouder Peter Fleuren.

"De voorbereidingen voor restauratie van de grote toren (Donjon) zijn al in een vergevorderd stadium. Eind 2009 is de bouwvergunning voor dit deel van het project verleend. Wij streven er samen met de gemeente naar de werkzaamheden, zo snel mogelijk te laten starten. Zo blazen we de historie nieuw leven in en geven we een impuls aan Kessel" aldus Har Timmermans (voorzitter van de Stuurgroep Bouwplannen Keverberg).

De Donjon is slechts een deel van de herbouw-/restauratieplannen voor het kasteel. De plannen voor de rest van het kasteel zijn nog niet zover uitgewerkt als de plannen voor de grote toren. Ook ontbreekt hier op dit moment de financiering voor. Stichting Keverberg en de gemeente Peel en Maas hebben goede hoop in de nabije toekomst de financiering voor de rest van het project rond te krijgen.

Om de Kesselse gemeenschap te informeren over de situatie en de nog verder te nemen stappen in dit project wordt binnenkort een bijeenkomst gepland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Peel en Maas, Dirk Voermans Team Communicatie, telefoon 06 23 24 45 81.