Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 23-02-2011

Man valt van dak

IJSSELSTEIN Een verwarde man viel op dinsdagavond 22 februari van het dak van een woning. Hij raakte gewond en de traumahelikopter kwam ter plaatse.

Rond 21.35 uur kreeg de politie de melding dat een man op het dak van een woning aan de Singaporestraat liep. Meerdere agenten gingen ter plaatse en een agent trof de man achter een woning aan de Singaporestraat gewond op de grond aan. Hij was kennelijk van het dak gevallen en was niet aanspreekbaar. De ambulance kwam ter plaatse en omdat het letsel zich ernstig aan liet zien, werd de komst van een traumahelikopter verzocht. Dit was de eerste nachtinzet van de traumahelikopter uit Rotterdam. Hij landde in een weiland bij de Weg der Verenigde Naties.

Het slachtoffer, een 38-jarige man uit Rhenen, werd gestabiliseerd en per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht, waar hij werd opgenomen. Uit onderzoek bleek dat de Rhenenaar in de buurt bij kennissen op bezoek was geweest. Hij verkeerde daarbij in verwarde toestand. De kennissen probeerden nog te voorkomen dat hij bij hen wegging, maar dat was niet gelukt. In verwarde toestand is de man kennelijk op het dak geklommen, waarbij hij ten val is gekomen.

Autokrakers in tram gepakt

NIEUWEGEIN/UTRECHT Drie autokrakers vluchtten op dinsdagmiddag 22 februari met de tram naar Utrecht. Daar werden zij door de politie opgewacht.

Rond 14.05 uur kreeg de politie de melding dat drie jongemannen op een parkeerplaats aan de Ringwade in Nieuwegein in enkele autos aan het inbreken waren. Meerdere politie-eenheden gingen die kant op, maar terwijl zij onderweg waren, meldde een getuige dat de autokrakers in de tram naar Utrecht waren gestapt.

Meerdere agenten wachtten de tram bij de halte meubelboulevard aan de Europalaan in Utrecht op. De verdachten, drie Utrechtse jongens van 16, 19 en 20 jaar, werden inderdaad in de tram aangetroffen en aangehouden. Hun buit, twee navigatiesystemen, werd eveneens in de tram aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, zijn ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De twee auto-eigenaren, een man van 41 jaar uit Tilburg en een eveneens 41-jarige man uit Vught, deden aangifte van de autokraken.

Snelkraak

HOUTEN In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 februari werd een snelkraak bij een winkel gepleegd.

Rond 03.00 uur werd de centrale toegangsdeur van het winkelcentrum Het Rond aan de zijde van de Stellingmolen met een auto geramd. Vervolgens gebeurde hetzelfde met het rolluik en de pui van een winkel. In de winkel vernielden de verdachten meerdere vitrines en haalden daar sieraden uit. De vier verdachten zijn er vervolgens op een scooter en een motor vandoor gegaan, de auto bleef achter. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. De auto bleek op 13 februari in Houten te zijn gestolen.

Aan getuigen van de snelkraak en/of de vlucht van de verdachten (op een scooter en een motor) wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Hetzelfde verzoek geldt voor mensen die de gestolen auto, een grijze Ford C-max met het kenteken 38-LVF-5, na zondag 13 februari ergens geparkeerd hebben zien staan.