Politie Hollands Midden

Zoeterwoude, Zevenhuizen - Tweede verdachte aangehouden voorbereiding overval

Zoeterwoude, Zevenhuizen, 23-02-2011 o Op dinsdag 22 februari rond 11.30 uur is een 25-jarige man aangehouden op verzoek van Politie Hollands Midden door Politie Haaglanden. De aanhouding vond plaats op de A12 tussen Zevenhuizen en Zoetermeer. De man werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het voorbereiden van een overval op een winkel.

Op woensdag 2 februari hield om 06.40 uur de politie al een 22-jarige man uit Zoetermeer aan op verdenking van het voorbereiden van een overval. Hij zit nog steeds vast. De 25-jarige man bleek bij zijn aanhouding een steekwapen bij zich te hebben. Dit is in beslag genomen.

Dinsdag 1 februari kreeg de politie een melding van een verdachte situatie bij een supermarkt aan de Dorpsstraat. Een auto stond zowel tijdens de opening als tijdens de sluiting van de supermarkt voor de winkel. De politie zag later de auto rijden over de Noordbuurtseweg. Zij hield de auto staande. Met toestemming van de bestuurder keek zij in de auto en trof inbrekerswerktuigen aan. De man is vervolgens aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een overval dan wel voorbereiden van diefstal met geweld. De politie deed verder onderzoek en hieruit bleek dat er waarschijnlijk nog een verdachte bij deze zaak betrokken was. Vervolgens is de 25-jarige man aangehouden. De politie zet haar onderzoek naar de zaak voort.