Rechtbank Arnhem


Hogere straf dan geëist voor neersteken man bij uitgaansgelegenheid in Groesbeek

Arnhem, 23 februari 2011 - De rechtbank Arnhem heeft vandaag een 33-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar en terbeschikkingstelling (TBS) met dwangverpleging. De man heeft op 7 maart 2010 een 22-jarige beroepsmilitair bij een uitgaansgelegenheid in Groesbeek neergestoken met een mes. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden. De rechtbank overweegt in het bijzonder dat verdachte bij een uitgaansgelegenheid een â naar het lijkt willekeurige - jonge volwassene op zeer wrede wijze het leven heeft ontnomen. De rechtsorde is hierdoor ernstig geschokt en het gepleegde feit heeft op de nabestaanden van het slachtoffer een grote impact. Ook het feit dat het delict gepleegd is bij een uitgaansgelegenheid acht de rechtbank zeer kwalijk. Deze overwegingen hebben geleid tot een hogere straf dan door de officier was geëist omdat zij de eis onvoldoende recht vindt doen aan de ernst van de zaak.

De rechtbank is verder van oordeel dat de ernst van het feit, de veiligheid van anderen en de algemene veiligheid van personen of goederen het opleggen van de maatregel van terbeschikkingstelling eist.

Door de officier van justitie was voor doodslag een gevangenisstraf van acht jaar en TBS met dwangverpleging geëist. Door de verdediging was vrijspraak bepleit nu geen sprake zou zijn van (voorwaardelijk) opzet van de man op de dood van het slachtoffer.

LJ Nummer

BP5381

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 23 februari 2011 Naar boven