Gemeente Coevorden


Gemeente Coevorden stelt grondprijzen marktconform bij

woensdag 23 februari 2011

De grondprijzen in de gemeente Coevorden zijn in een aantal plannen aangepast. Naar aanleiding van de marktontwikkelingen zijn de prijzen voor de woningbouwlocaties in Zwinderen en Dalerpeel verlaagd en is de prijs voor de woningbouwlocatie in Noord Sleen verhoogd. De grondprijs van de overige projecten is bevroren voor 2011. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Het college heeft besloten vanwege de terughoudende en blijvend stagnerende markt geen structurele grondprijsverhoging voor woningbouwlocaties door te voeren. Voor Zwinderen-Toldijk en Dalerpeel-Steigerwijk wordt de grondprijs verlaagd van EUR 100,00 en EUR 111,10 per vierkante meter (excl. btw) naar EUR 90,00 per vierkante meter (excl. btw). De grondprijs in Noord Sleen-Kampakkers is verhoogd van EUR 100,00 per vierkante meter (excl. btw) naar EUR 130,00 per vierkante meter (excl. btw).

Bedrijventerreinen
Het college maakt een uitzondering voor de bedrijventerreinen Coevorden Europark en Leeuwerikenveld II. Voor deze locaties vindt wel een indexering plaats van 1,6 procent. Daarmee komt de grondprijs van Europark uit op EUR 41,05 per vierkante meter (excl. btw) en Leeuwerikenveld II op EUR 49,77 per vierkante meter (excl. btw).