Lefier


leren elkaar kennen

Bewoners Maarsstee leren elkaar kennen

In november en december 2010 zijn de eerste nieuwbouwwoningen (23) opgeleverd aan de bewoners van de wijk Maarsstee in Stadskanaal. Om het contact tussen de nieuwe bewoners onderling te versterken heeft Lefier in samenwerking met het Bewonersplatform een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd.

Op 10 februari 2011 was het zover! De opkomst onder de bewoners was zeer hoog. Elke bewoner mocht bij binnenkomst een enveloppe kiezen. In de enveloppe zat een naambadge. De kleur van de badge was de kleur van de tafel waaraan je kwam te zitten.

Korte presentaties
Er werd gestart met een aantal korte presentaties van organisaties die elk op hun eigen wijze een rol spelen in de wijk. Zo vertelde Gerrit Bruggink, voorzitter van het Bewonersplatform, het één en ander over hun werkzaamheden. Henk Ensing van de gemeente Stadskanaal vertelde iets over de woonomgeving en hoe deze in samenwerking met bewoners tot stand is gekomen. Sandra Vos was aanwezig namens Wijkaanpak en gaf een korte uitleg over het werk van Wijkaanpak. Tot slot vertelde Eddy de Vries, wijkbeheerder Lefier, iets over zijn werk en wat hij voor bewoners kan betekenen.

Te Woon aanbieding
Voor het project Maarsstee start Lefier met het label Te Woon. Te Woon biedt klanten keuze uit huren, kopen of kopen met korting. Tijdens de kennismakingsdag overhandigden de Te Woon adviseurs van Lefier, Elly Abeling en Tineke Luchjenbroers, de bewoners hun Te Woon aanbieding. Bewoners kunnen rustig nadenken over of zij hun nieuwe woning willen kopen, huren of kopen met korting. Uiteraard kan Lefier bewoners hierin adviseren. Welke woonvorm pas het beste bij uw woonwens en bij uw situatie?

Een hapje en een drankje
Na de presentaties werd het buffet geopend en onder het genot van een hapje en een drankje kon men nader kennis met elkaar maken. Ook aan de kinderen was gedacht, want speciaal voor hun was er een apart kinderbuffet én een aparte ruimte waar ze zich konden vermaken.

Wat ging er goed en wat kan beter?
Lefier vindt het belangrijk dat bewoners hun mening kwijt kunnen over hoe dit project is verlopen. Daarom hebben we de aanwezige bewoners gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Met de uitkomsten hiervan wil Lefier inzicht krijgen in wat goed is gegaan maar zeker ook wat nog beter kan.

Positieve reacties
Bij het afscheid ontvingen de bewoners een goodiebag met diverse producten, kortingsbonnen en folders van lokale ondernemers en de diverse organisaties. De reacties van de bewoners waren zeer positief. Men waardeert het initiatief van Lefier en het Bewonersplatform voor deze bijeenkomst. Een aantal korte reacties:

* âIk heb goede tips gekregen over het gebruik van de cv. Daar was ik zelf nog niet op gekomen.â

* âLeuk om op deze manier met je buren aan de praat te raken.â
* âWe zijn al plannen aan het maken om in de zomer een buurtbarbecue te organiseren.â

* âIk heb de wijkbeheerder al diverse keren zien rijden in de wijk. Leuk om hem op deze manier ook eens te spreken.â

Kortom: We kunnen terugkijken op een geslaagde avond!