Politie Drenthe

Woensdag 23 februari 2011

Provincie Drenthe, 23-02-2011

Meisje doet valse aangifte
COEVORDEN Een 15-jarig meisje uit Coevorden deed vrijdagavond aangifte bij de politie. Het meisje zou zijn belaagd door twee nog onbekende mannen. Na zorgvuldig onderzoek heeft zij aangegeven, dat haar verklaring verzonnen is.

De politie heeft vrijdagavond direct na de melding onderzoek verricht. Zo is dieavond uitgebreid sporenonderzoek verricht en heeft zaterdag een buurtonderzoek plaatsgevonden. Meerdere personen zijn in dit onderzoek als getuige gehoord.

Tegen het meisje wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het doen van valse aangifte. Het Openbaar Ministerie beraadt zich over de te nemen vervolgstappen. De politie doet verder geen mededelingen over de redenen van de valse aangifte uit privacyoverwegingen.

19-jarig meisje ernstig gewond na aanrijding
NOORDSCHESCHUT Een 19-jarig meisje uit Hollandscheveld raakte woensdagmorgen rond 7.00 uur ernstig gewond bij een aanrijding op de Coevorderstraatweg. De voetgangster stak de weg over en werd aangereden door een 24-jarige automobilist uit Noordscheschut die van links kwam. Het meisje raakte ernstig gewond en is met onder meer hoofdletsel naar een ziekenhuis in Zwolle gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Man komt om het leven na geweldsincident (aanvulling op eerder persbericht)
Tweede Valthermond - Een 42-jarige man uit Tweede Valthermond is dinsdagavond om het leven gekomen na een geweldsincident in zijn woning aan de Tweede Valtermond. De man is aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft bij de woning twee verdachten van 45 en 54 jaar oud uit Tweede Valthermond aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. Een onenigheid in de relationele sfeer is vermoedelijk de oorzaak. De politie is direct een onderzoek gestart.

Aangepaste berichtgeving over nepcollectanten in Drenthe? ?ODOORN / EMMEN Door een persbericht van de politie Drenthe is het beeld ontstaan dat er nepcollectanten actief waren in de provincie. Zaterdag kwam een aantalmeldingen binnen van burgers dat er nepcollectanten actief zouden zijn in hun wijk. In een persbericht van de politie werd gewaarschuwd voor nepcollectanten en is het beeld ontstaan dat KWF momenteel niet actief zou zijn in Drenthe. Dit is echter wel het geval. De KWF Kankerbestrijding zet momenteelwervers in om structurele donateurs te werven in Drenthe. Politie Drenthe betreurt het dat er verwarring is ontstaan over de wervingsactie van KWF. Twijfelt u toch over de betrouwbaarheid van een werver of collectant? Een werver van KWF Kankerbestrijding kan zich altijd identificeren. Hoe werft de kankerbestrijding? Kijk voor meer informatie op www.kwfkankerbestrijding.nl