Gemeente Eindhoven

Commissie `second opinion ambtelijke huisvesting' aan de slag

In opdracht van de Eindhovense gemeenteraad start vanaf vandaag een door de raad ingestelde commissie een onderzoek naar de ambtelijke huisvesting.
De commissie bestaat uit de heren J. Astrego (voorzitter), G. Coonen en J. Smeets.
Bovengenoemde personen hebben hun sporen ruimschoots op velerlei terreinen verdiend en beschikken over essentiële competenties op het gebied van stedenbouw, architectuur, vastgoed, financiën en organisatie.
Het onderzoek moet medio mei 2011 zijn afgerond.

Second opinion

Op 8 februari 2011 is door indiening van een initiatiefvoorstel door de gemeenteraad besloten om een second opinion te laten uitbrengen op het dossier locatiekeuze ambtelijke huisvesting. Dit om te laten onderzoeken of de locaties TD gebouw en Stadhuisplein geschikt (te maken) zijn voor ambtenarenhuisvesting op de lange termijn.

De commissieleden

De heer J. Astrego (1946) was directeur/eigenaar van IAA Architecten Stedenbouw en Landschap Enschede. Hij heeft als stedenbouwkundige in diverse functies, waaronder bij de gemeente Enschede, aan talloze projecten gewerkt. Hij was lid van Provinciale Staten van Overijssel voor de PvdA (1987-1995). Op dit moment is hij lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Regge en Dinkel namens Water Natuurlijk. De heer G. Coonen (1946) was 8 jaar lid van de gemeenteraad van Den Bosch en is sinds 1999 lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant voor het CDA. Hij is daar tevens voorzitter van de Rekeningcommissie en lid van de commissie Bestuur en Middelen. In het verleden was hij lid van de Raad van Bestuur GGZ Midden-Brabant. De heer J. Smeets (1952) is hoofd van de leerstoelgroep "Real Estate Management & Development' aan de faculteit Bouwkunde (TUe). Hij is tevens werkzaam als directeur van Onderzoeksinstituut Interface, verbonden aan dezelfde faculteit. Hij is (co-)auteur van enkele tientallen wetenschappelijke en vakpublicaties.