Gemeente Rotterdam

nieuw lov project: vertrouwenscoaching

23 februari 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Jaarlijks krijgt de politie landelijk zo'n 65.000 meldingen van huiselijk geweld, vaak gaat het hierbij om vrouwelijke slachtoffers. Nieuw LOV project: Vertrouwenscoaching

Doelstelling van het project is, dat de vrouwen na dit half jaar krachtiger en weerbaarder zijn geworden.

Migrantenvrouwen die de taal niet goed beheersen hebben bovendien een extra probleem. Als je de taal niet goed begrijpt en spreekt is het nog moeilijker om hulp te zoeken of je gevoelens te uiten. Hierdoor is het extra lastig om zelf tot oplossingen te komen. De vrouw leeft geïsoleerd en voelt zich eenzaam.

De 30 aan dit project deelnemende vrouwen uit Rotterdam worden gedurende 6 maanden wekelijks thuis bezocht. Doelstelling van het project is, dat de vrouwen na dit half jaar krachtiger en weerbaarder zijn geworden.

Het LOV heeft veel ervaring met het begeleiden kwetsbare migrantenvrouwen, met de hulp van de vele vrijwilligers die hebben geleerd om de mensen thuis te coachen. De vrijwilligers kunnen een luisterend oor bieden, advies geven en desnoods doorverwijzen naar instanties, zoals juridische hulpverlening. Nieuwe vrijwilligers krijgen een intensieve training voordat zij aan de slag gaan en worden daarna verder begeleid door één van de professionele begeleiders.

Aanvullende informatie

Interesse? Kijk voor meer informatie over deze of de andere projecten van het LOV op www.stichtinglov.nl. Aanmelden voor het vrijwilligerswerk of om zelf deel te nemen aan één van de projecten van het LOV kan via info@lovrotterdam.nl of telefonisch: 010 4439055.