Politie Hollands Midden

Gouda - Verdachten van winkeldiefstallen aangehouden

Gouda, 23-02-2011 o De politie heeft dinsdagmiddag, 22 februari, drie vrouwen van 40, 45 en 47 jaar uit Amsterdam aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een beveiliger van een warenhuis aan de Kleiweg zag de vrouwen lopen met volle tassen en hield ze in de gaten toen ze zich verdacht gedroegen.

De beveiliger vermoedde dat de tassen geprepareerd waren. Toen één van de vrouwen een winkel binnenliep is de beveiliger de andere twee vrouwen gevolgd. Hij alarmeerde een collega om de andere vrouw in de gaten te houden en vroeg stadstoezicht mee te kijken via de camerabeelden.

De twee vrouwen liepen met hun volle tassen naar een auto, stapten in om vervolgens kort daarna weer uit te stappen. De beveiliger belde de politie toen hij zag dat in de auto meerdere volle tassen zaten. De andere beveiliger zag intussen dat de drie vrouwen zich weer bij elkaar hadden gevoegd en liepen even later meerdere winkels binnen. In een textiel winkel hadden de vrouwen vermoedelijk door dat ze in de gaten werden gehouden. Ze verlieten de winkel met achterlating van een gevulde winkelmand.

Agenten die inmiddels ter plaatse waren hebben twee van de verdachten rond 16.20 uur bij de auto op de Turfmarkt aangehouden. De andere vrouw werd op de Nieuwehaven aangehouden. De vrouwen bleken bij meerdere winkels een partij goederen te hebben gestolen met een waarde van ruim 8500 euro. Twee geprepareerde tassen met goederen bleven in de textielwinkel en in een lingeriewinkel achter toen de vrouwen merkten dat ze gevolgd werden.