Unie van Waterschappen

Dirk Janssen VN jongerenvertegenwoordiger

Dirk Janssen is gekozen als VN jongerenvertegenwoordiger. Als niche heeft Dirk gekozen voor water governance. Aanleiding voor de Unie van Waterschappen om Dirk te steunen in zijn werk als VN jongerenvertegenwoordiger.

Dirk Janssen zal naast zijn functie als Nederlands jongerenvertegenwoordiger een deel van zijn week werkzaam zijn bij de Unie van Waterschappen.

Internationale samenwerking

Vanuit zijn betrokkenheid bij de internationale waterproblematiek en de millenniumdoelen, betrekt hij jongeren bij internationale samenwerking en water en hoe Nederland en haar model daar een bijdrage aan kan leveren.

Jongerenvisie op waterbestuur

Een deel van zijn tijd bij de Unie van Waterschappen zet hij een project op om met Nederlandse en internationale studenten en young professionals een jongerenvisie op waterbestuur te schrijven, die vervolgens als doel heeft ingang te vinden bij het Wereld Water Forum in Marseille en de Rio+20 conferentie.

Waardevolle lessen

Daarnaast zet Dirk ook in zijn media-optredens de rol van decentraal waterbeheer en de waardevolle lessen die het buitenland daaruit kan trekken, centraal.

Lees meer over Dirk Janssen, VN jongerenvertegenwoordiger


Zie het origineel