Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.05 uur

Utrecht, 23-02-2011

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Een man werd op dinsdagmiddag aangehouden, omdat hij een bakfiets had gestolen.

Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie de melding dat er vlak daarvoor een bakfiets was gestolen op de Vismarkt. De verdachte zou zijn weggereden in de richting van het centraal station. Agenten gingen ter plaatse en hoorden van cameratoezicht, dat met behulp van cameras was gezien dat de verdachte over de Knipstraat fietste, in de richting van het Paardenplein. Daarna zagen agenten de man over de Daalsesingel rijden. Daar hebben zij de fietsendief, een 28-jarige man uit Bilthoven, aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Woninginbraak

UTRECHT Op dinsdagavond kwam een man oog in oog te staan met een inbreker, de politie zoekt getuigen.

Rond 19.05 uur kreeg de politie melding van een woninginbraak aan de Weerdsingel. Een nog onbekende man had omstreeks 18.50 uur ingebroken in de woning, terwijl een 26-jarige bewoner thuis was. Toen de dader merkte dat de bewoner thuis was, is hij zonder buit vertrokken. Hij reed vermoedelijk weg in een rode auto, waar ook nog een andere man in zat.

Signalement inbreker:


- Man


- Lichtgetinte huidskleur


- Zwart haar


- Zwarte bovenkleding


- Spijkerbroek

Indien u meer informatie heeft, kunt u contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Drie mannen werden op dinsdagavond aangehouden, omdat ze hadden geprobeerd in te breken in een woning.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding van een poging inbraak op de Nolenslaan. Toen de agenten onderweg naar de woning waren, kregen zij de melding dat de daders ervandoor waren gegaan in een donkerkleurige auto, waarvan ook het kenteken werd genoemd. Op de Anthonius Mattheuslaan zagen de agenten de auto rijden, met daarin drie personen die voldeden aan het opgegeven signalement. Op de Lieflandlaan kregen de verdachten een stopteken en de drie mannen, twee van 25 jaar en één van twintig jaar uit Utrecht, werden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poging woninginbraak

UTRECHT- De politie zoekt getuigen van een woninginbraak, die op dinsdagmiddag plaatsvond.

Rond 14.40 uur kreeg de politie de melding van een woninginbraak die vlak daarvoor had plaatsgevonden aan de Laan van Minsweerd. Een dappere getuige had geprobeerd de twee verdachten tegen te houden, maar ze wisten te ontkomen. Ze stapten in een blauwe personenauto, waar nog een derde persoon in zat. Ze reden weg in de richting van de Ferdinand Bolstraat. De verdachten hebben niets buit gemaakt.

Signalement verdachte 1:


- lichtgetinte man


- ongeveer 1.80 meter lang


- 20-22 jaar oud


- kort zwart haar


- paars hemd met ruitmotief

Signalement verdachte 2:


- ongeveer 1.80 1.85 meter lang


- dikke jongen


- kort zwart opgeschoren haar


- opvallend rond hoofd


- donkere kleding, onder andere een zwarte trui met ronde hals


- kwam sloom over

Signalement verdachte 3:


- lichtgetinte man

Heling

VLEUTEN Twee mannen werden op dinsdagochtend aangehouden voor heling.

Agenten kwamen rond 07.30 uur bij een woning aan de Bruidbloemlaan, omdat een man gezocht werd door de politie. De man was niet aanwezig, maar de agenten troffen zeven fietsen aan in de tuin van de woning. Na controle bleek dat een aantal van de fietsen van diefstal afkomstig was.

Omstreeks 10.00 uur gingen agenten opnieuw naar de woning, waar ze een 34-jarige man uit Utrecht aanhielden. Even later kwam de verdachte, waar ze die ochtend naar op zoek waren, aan fietsen. De 34-jarige man uit Vleuten werd ook aangehouden. Beide mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.