Gemeente Dongeradeel


Vaststelling attributie- en mandaatbesluit

Het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat in de collegevergadering van 15 februari 2011 de volgende besluiten zijn vastgesteld:

1. de afdelingsmanager financiële en juridische zaken van de gemeente Dongeradeel aan te wijzen als gemeenteambtenaar, bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel b van de Gemeentewet.
2. de afdelingsmanager financiële en juridische zaken van de gemeente Dongeradeel te mandateren om namens het college:
- artikel 63 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen toe te passen (toepassing hardheidsclausule);

- artikel 66 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen toe te passen (toepassing ambtshalve kwijtschelding administratieve verhoging belastingaanslag);

- cassatie bij de Hoge Raad in te stellen in bij de Hoge Raad in te stellen in procedures betreffende de WOZ-beschikkingen (Wet waardering onroerende zaken).

3. de (aanwijzings)besluiten van 1 februari 2005, waarin bovengenoemde bevoegdheden zijn geattribueerd (toegekend) aan de afdelingsmanager financiën van de gemeente Dongeradeel in te trekken.

De besluiten treden op 24 februari 2011 in werking. De besluiten zijn in het gemeenteblad opgenomen op 16 februari 2011. De besluiten liggen kosteloos voor een ieder ter inzage op de gemeentesecretarie bij de afdeling financiële en juridische zaken, loket belastingen. Tegen betaling van de kosten zijn de besluiten algemeen verkrijgbaar.

Toelichting

De uitvoering van de belastingverordeningen, de uitvoering van de Wet WOZ gebeurt door een gemeenteambtenaar, die door het college van burgemeester en wethouders is aangewezen. Het college heeft om deze reden op 1 februari 2005 besloten de afdelingsmanager financiën van de gemeente Dongeradeel aan te wijzen als heffingsambtenaar. In het kader van een reorganisatie bij de gemeente Dongeradeel is de afdelingsmanager financiën benoemd in de functie afdelingsmanager financiële en juridische zaken en dienen om deze reden nieuwe besluiten te worden genomen.