Gemeente Haaksbergen


Installatie Van Veen

23-02-2011 Burgemeester Van Veen met om zijn nek de ambtsketen van Haaksbergen

Dinsdagavond 22 februari is Pieter van Veen officieel geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van de gemeente Haaksbergen. Hij volgt daarmee Karel Loohuis op, die vorige week in de gemeente Hoogeveen begon als burgemeester.

Loco-burgemeester Marcel Diepenmaat benadrukte onder meer dat Pieter van Veen dan wel een waarnemer is, maar desalniettemin een volwaardig burgemeester, met alle taken en beoegdheden die daarbij horen. "Haaksbergen is een mooie gemeente, waar het met uw bijdrage nog beter zal gaan", sprak Diepenmaat, waarna hij Van Veen de ambtsketen omhing. Meteen daarna droeg Leonie Rutte, de nestor van de gemeenteraad, de voorzittershamer over aan Van Veen, die als burgemeester ook raadsvoorzitter is.

Tot slot sprak de kersverse burgemeester nog enkele woorden, waarmee hij aangaf uit welk hout hij gesneden is. "Als voorzitter van de raad ben ik iemand die houdt van kort en krachtig. Als je iets in een paar minuten kunt zeggen, doe er dan vooral niet langer over. Wat ik erg leuk vind is het bezoeken van mensen en activiteiten, zoals binnenkort met carnaval. Ik ben duidelijk een objectief burgemeester, die er voor iedereen is en boven de partijen staat." Van Veen eindigde met de poëtische woorden: "Laat de Ster in Twente schijnen!"

Klik hier voor een foto-impressie van de installatie