Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-02-2011

Hond verjaagt straatrover

BREDA: Een 25-jarige trimmende Bredase is dinsdagavond rond 22.45 uur op de Burgtsedreef nabij het Walpad het slachtoffer geworden van een straatrover. Er werd door de dader echter niets buit gemaakt.
Vermoedelijk is de dader op de vlucht geslagen omdat de hond van het slachtoffer blafte en gromde in zijn richting

Het slachtoffer verklaarde dat ze, terwijl ze op een geasfalteerd gedeelte tussen twee lantaarnpalen rende, plotseling een harde klap op haar hoofd voelde. Ze viel voorover op de grond. Ze zag haar belager voor zich staan, vermoedelijk een man, met in elk geval een capuchon over het hoofd. Het slachtoffer schreeuwde om aandacht in de omgeving te trekken. De dader is vermoedelijk mede vanwege het geblaf en gegrom van haar hond op de vlucht geslagen. Hij rende weg via het Walpad in de richting van het fastfoodrestaurant. De man van het slachtoffer heeft op zijn fiets nog in de omgeving tevergeefs naar de dader gezocht. Zijn vrouw had hoofdpijn, een pijnlijke knie en kleine schaafwonden aan haar vingers.

Geldboete en op staande voet ontslag vanwege verduistering kleding

BREDA: De eigenaresse van een kledingzaak in de binnenstad van Breda heeft dinsdagmiddag een werkneemster, een 32-jarige Ulvenhoutse, betrapt op verduistering in dienstbetrekking.

De aangeefster vertelde dat ze had ontdekt dat een werkneemster een spijkerbroek en twee truitjes in haar tas had gedaan en na afloop van de werkdag mee had genomen, zonder deze af te rekenen. Ze confronteerde de 32-jarige werkneemster daarmee, die direct bekende. Naast aangifte en melding bij de politie, heeft de boetiekhoudster, haar verkoopster op staande voet ontslagen. In overleg met de parketsecretaris is aan de verdachte een boete van 430 euro opgelegd. Ze bleek ook al in 2009 na een interne diefstal in een winkel ontslagen te zijn. Toen was er kennelijk geen aangifte gedaan.

Arrestatie na vernieling en bedreiging ex vriendin

BREDA: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 20.35 uur op de Gooren te Breda een 33-jarige Bredanaar aangehouden ter zake bedreiging en vernieling.

De arrestatie volgde na een melding van een 32-jarige vrouw vanuit een woning in de wijk heuvelkwartier. Ze vertelde dat haar ex vriend voor de deur had gestaan. Hij was heel erg boos geworden omdat zij niet open deed. Hij had dreigementen geuit in de trant van ik maak je kapot. Hij sloeg vervolgens met gebalde vuist een raam in. Daarna stapte hij in zijn auto en reed weg. Hij is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 23-02-2011 12:49 | © Regio Midden en West Brabant |