Vereniging Bedrijfsleven Curaçao


Uitlatingen Pueblo Soberano Slecht voor Curaçao

Wednesday, 23 February 2011 07:47

Met grote verontwaardiging en afschuw constateert de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) dat de leider van de politieke partij Pueblo Soberano (PS) , Statenlid en coalitiegenoot van de Regering, het kennelijk nodig acht om vrijwel dagelijks integere personen en gerespecteerde instituten van het Land Curaçao op grove, vulgaire,intimiderende, hoogst onbeschofte en denigrerende wijze door het slijk te halen. Hij schaamt zich daarbij niet om van alles uit te kramen zonder zich er van te vergewissen of deze uitkramingen op waarheid berusten of niet. Niet alleen de betrokken personen maar ook Curaçao wordt hiermee voor schut gezet en dankzij dit optreden is Curaçao hard op weg de risee van het Koninkrijk der Nederlanden en het Caribisch gebied te worden.

Nu is het kennelijk de beurt van de Voorzitter van de VBC die uitgemaakt wordt voor druggebruiker nadat hij op correcte en terechte wijze commentaar had geleverd op de wijze waarop de President van de Centrale Bank Curaçao en St.Maarten door de leider van PS en parlementariër behandeld is.

Dat de Voorzitter hierover ook thuis wordt gebeld door kennelijk aanhangers en of sympathisanten van PS, gaat alle perken te buiten. Pure intimiderende, laffe en anti democratische praktijken die binnen onze rechtstaat onaanvaardbaar zijn.

De VBC veroordeelt de handelswijze en gehanteerde retoriek van de leider van de PS en Statenlid alsmede diens aanhangers ten sterkste. Hier is sprake van een flagrante schending van vrijheid van meningsuiting en het op ordinaire wijze beledigen van burgers en instellingen van dit Land. In een geciviliseerde samenleving als Curaçao waar burgers respect dienen te hebben voor elkanders mening, is dit onacceptabel.

Op de Regering, het Parlement, de Politieke Partijen en de rest van de gemeenschap wordt een dringend beroep gedaan om een halt toe te roepen aan deze trend van verval en degeneratie, door het optreden van de politiek leider van PS en Parlementariër alsmede zijn aanhangers te veroordelen en afstand hiervan te nemen.

Met name wordt van de Minister President verwacht dat hij zijn coalitiepartner hierover aanspreekt en de gehanteerde praktijken van PS publiekelijk afkeurt en verwerpt.

Edmund Burke, de Anglo Ierse staatsman, politicus en filosoof heeft dit reeds in de zeventiende eeuw treffend onder woorden gebracht : "All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing "

Curaçao, 23 februari 2011
Bestuur VBC