Gemeente Dantumadeel


Gemeentewurk: Ondergrondse containers, afval en stimuleringspremie

Vanaf 26 april 2010 zamelt Gemeentewurk het huishoudelijk en GFT-afval in de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel in. Door mee te werken aan de gescheiden afvalinzameling kunt u als inwoner het milieu beschermen en bijdragen aan hergebruik van afvalstoffen. Hieronder treft u informatie aan over de nieuwe ondergrondse containers, inzameling afval op afroep en de stimuleringspremie oud papier en karton voor verenigingen.

Nieuwe ondergrondse containers
Bewoners van een appartementencomplex of flatwoning die gebruik gaan maken van een ondergrondse wijkcontainer, ontvangen één dezer dagen een brief met instructie over het gebruik van de container en een sleutelpas. De ondergrondse containers zijn geplaatst in Damwâld (Nije Hale en bij Nij Tjaerda), De Westereen (Mûnewei en Djipswâl) en Feanwâlden (Tjipke Postmastrjitte en Stinswei). Heeft u na de ontvangst van de brief nog vragen, neemt u dan contact op met het Klante Kontakt Sintrum (KKS) 140511.

Inzameling afval op afroep
In 2011 biedt de gemeente Dantumadiel de mogelijkheid om het klein chemisch afval, grof huishoudelijk afval en takken-/snoeiafval op afroep te laten ophalen. Jaarlijks wordt er, verdeeld over het hele jaar, voor klein chemisch afval, takken en snoeiafval 4 x een route gereden. Voor het grof huishoudelijk gebeurt dat 6 x in het jaar. Het klein chemisch afval wordt op afroep gratis ingezameld, het overige tegen betaling. Aanmelden grof huishoudelijk afval tot en met 7 maart a.s. U kunt het afval aanmelden bij het meldpunt Gemeentewurk, 14 0511. Houd uw BSN nummer (=sofinummer) bij de hand. De inzameldatum wordt u dan meegedeeld.

Stimuleringspremie oud papier en karton
De gemeente Dantumadiel stelt jaarlijks een stimuleringspremie beschikbaar voor organisaties die oud papier en karton inzamelen. Het is een premie voor de drie organisaties die ten opzichte van het voorgaande jaar de hoogste procentuele toename van ingezameld oud papier en karton hebben behaald. Voor organisaties betekent dit een extra stimulans om meer geld binnen te krijgen. Het totale bedrag dat beschikbaar wordt gesteld, bedraagt 500 euro.

Meer informatie over de nieuwe ondergrondse containers, inzameling afval op afroep en de stimuleringspremie oud papier en karton voor verenigingen én al het andere afvalnieuws vindt u op www.gemeentewurk.nl.