Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht, 23-02-2011

Poging diefstal

AMERSFOORT Een man werd op dinsdagavond aangehouden, omdat hij geprobeerd had een bestelbus te stelen.

De politie kreeg rond 17.45 uur de melding dat in een pand aan de Leusderweg een man werd vastgehouden, omdat hij geprobeerd had een auto te stelen. Ter plaatse bleek dat een 25-jarige man uit Emmen in een bestelbus was gesprongen die voor het pand stond, omdat er goederen afgeleverd werden. Een getuige zag dat en kon, samen met de eigenaar van de auto, voorkomen dat de verdachte het voertuig meenam. De verdachte werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een beginnend bestuurder raakte in de nacht van dinsdag op woensdag zijn rijbewijs kwijt, omdat hij reed terwijl hij onder invloed van alcohol was.

Omstreeks 01.10 uur zagen surveillerende agenten op de Industrieweg een auto rijden met een opvallende rijstijl. De agenten gaven de bestuurder een stopteken en lieten de man blazen. Het bleek dat de bestuurder, een 36-jarige man uit Amersfoort, te veel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees 515 ug/l uit. De man is een beginnend bestuurder, dus zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.