Politie Limburg-Noord

Beide Limburgse Verkeershandhavingsteams hielden gezamenlijke controle
Datum: 23-02-2011
Tijd bericht: 16:02
Plaats: Venlo
Bij een dinsdag 22 februari in Venlo gehouden gezamenlijke controle met staande houding door de Verkeershandhavingsteams van de politie Limburg-Noord en Limburg-Zuid, werden 163 brom- en snorfietsen gecontroleerd, en 47 processen-verbaal voor verschillende verkeersovertredingen opgemaakt.

De controle werd uitgevoerd door 17 politiemensen van de beide Verkeershandhavingsteams uit Tegelen en Kerkrade. Hieronder waren 6 motorrijders die de bromfietsers uit het verkeer naar de controleplekken leidden.

In de morgenuren van 09.00 tot 12.00 uur werd post gevat op de Garnizoensweg en de Sloterbeekstraat.'s Middags stonden de teams van 13.00 tot 16.00 uur op de Prinsessensingel en de Hagerhofweg.

Op de Garnizoensweg werden 37 bromfietsen aan een controle onderworpen. Tijdens de controle werden de volgende boetes opgelegd: 5 maal voor overschrijding van de constructiesnelheid 3 maal voor het rijden zonder rijbewijs AM.
2 maal voor rijden zonder verzekering.
3 maal voor rijden met de bromfiets over het fietspad

Op de Sloterbeekstraat werden 34 bromfietsen aan een controle onderworpen. Tijdens de controle werden de volgende boetes opgelegd. 3 maal voor overschrijding van de constructiesnelheid 2 maal voor het rijden zonder rijbewijs AM.

1 maal voor het los hebben van de kinband van de helm.
1 maal werd gevorderd om later de verzekeringsgegevens te tonen

Op de Prinsessesingel werden 53 bromfietsen aan een controle onderworpen. Tijdens de controle werden de volgende boetes opgelegd. 3 maal voor overschrijding van de constructiesnelheid 3 maal voor een kale band

2 maal voor het niet aanwezig hebben van spiegels
2 maal voor ondeugdelijke remmen

1 maal voor het niet tonen van het rijbewijs

1 maal werd een openstaande boete van ¤ 400,= geïnd.

Op de Hagerhofweg werden 39 bromfietsen aan een controle onderworpen. Tijdens de controle werden de volgende boetes opgelegd. 6 maal voor overschrijding van de constructiesnelheid
2 maal voor het rijden zonder rijbewijs AM.

1 maal werd gevorderd om later de verzekeringsgegevens te tonen
1 maal voor een kale band

1 maal voor donkere ruiten van een auto

1 maal voor het niet dragen van de autogordel.

De teams voeren regelmatig samen controles uit door de hele provincie Limburg, als gevolg van de verdergaande samenwerking die door beide teams is overeengekomen.