Gemeente Rotterdam

aanpak gevaarlijk parkeren in blijdorp

Geef hulpdiensten de ruimte, elke seconde telt

23 februari 2011 | Stadstoezicht | persbericht

Stadswachten hebben dinsdagavond samen met brandweer en politie een waarschuwingsactie gehouden op het gevaarlijk parkeren in Blijdorp-Noord. Ondanks dat er nu stapvoets werd gereden, belemmerde toch nog enkele tientallen geparkeerde voertuigen deze avond een vlotte doorgang voor de brandweer. "Op weg naar een brand zou dat ernstige gevolgen kunnen hebben", zegt Fred Marree van Stadstoezicht. Nu wordt er nog door Stadstoezicht en brandweer gewaarschuwd. Vanaf 1 maart worden de bestuurders bekeurd of in het ergste geval worden gevaarlijk geparkeerde auto's weggesleept.

Klachten bewoners
Bewoners van Blijdorp klagen regelmatig bij Stadstoezicht over de parkeerbonnen die zij krijgen voor hun fout geparkeerde auto's. Vooral 's avonds en `s nachts is de parkeerdruk hoog en worden auto's vaak fout geparkeerd. "Natuurlijk is er bij Stadstoezicht begrip voor de klachten van de bewoners. Daarom gaan wij vanaf nu in eerste instantie handhaven op gevaarlijk en hinderlijk geparkeerde auto's. De waarschuwingsactie van dinsdagavond met brandweer en politie is daar een onderdeel van", aldus Marree.

Waarschuwingsactie
Als je met een brandweerwagen door de straten rijdt, worden de knelpunten pijnlijk snel duidelijk. Als hulpdiensten met spoed door deze buurt moeten rijden mogen ze niet gehinderd worden door fout geparkeerde auto's. "Dat gaan we vanaf nu dus krachtig aanpakken, samen met politie en brandweer", zegt Marree. "Nu wordt er nog gewaarschuwd, maar vanaf 1 maart worden de bestuurders bekeurd of in het ergste geval worden auto's weggesleept."

Geen vrijbrief
"Deze actie is zeker geen vrijbrief om je auto nu overal te parkeren, zolang de brandweer er maar geen last van heeft", benadrukt Stadstoezicht. Speciaal aandachtspunt van de stadswachten in Blijdorp is vanaf nu vooral de handhaving op gevaarlijk en hinderlijk geparkeerde auto's. Dus ook hinderlijk voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers of voor mensen die een rollator gebruiken.