Gemeente Alphen aan den Rijn


Plannen voor Samen op Wegschool definitief

Een nieuw gebouw voor de Samen op Wegschool, een gymnastieklokaal, VVE ruimten en appartementen. De plannen voor de ontwikkelingen rond de Marijkestraat en de prinses Irenelaan worden uitgevoerd. De eerste paal voor de nieuwe school gaat naar verwachting in april 2011 de grond in.

De bouwplannen worden in twee fases gerealiseerd. De eerste fase is de nieuwbouw voor de Samen op Wegschool, een gymnastieklokaal en VVE-ruimten (Vroeg en Voorschoolse Educatie). De tweede fase van het project is het realiseren van nieuwbouw appartementen.

Inrichting school
De Samen op Wegschool krijgt zes klaslokalen, maar door de school slim in te delen door middel van flexibele wanden kunnen er zeven groepsruimten van gemaakt worden. Dit aantal is gebaseerd op het verwachte aantal leerlingen in de toekomst. Naast zes lokalen komen er twee unitruimtes waar leerlingen zelfstandig kunnen werken. Het speellokaal voor de kleuters is tevens de aula. Alle lokalen krijgen flexibele wanden, waardoor meerdere lokalen kunnen ontstaan. In het nieuwe schoolgebouw komt een gymzaal, die SportSpectrum gaat beheren. Ook VVE de Springplank van Stichting Kinderopvang Alphen neemt zijn intrek in het gebouw.

Masterplan onderwijs
Het realiseren van de Samen Op Wegschool is een van de projecten die vooruitlopend op het masterplan onderwijs wordt uitgevoerd. Wethouder Michel du Chatinier: Vanuit het masterplan onderwijs werken we aan een spreidingsplan voor het primair onderwijs. In het spreidingsplan komt te staan hoe het primair onderwijs de komende tien jaren over de stad wordt gespreid en hoe in de huisvesting van deze scholen wordt voorzien. Een belangrijk doel daarbij is dat we zo min mogelijk lokalen leeg hebben staan. Omdat de nieuwe school kleiner is dan de huidige school lossen we de leegstand, die we in het huidige pand hebben, op. Bovendien zorgen we voor kwalitatief goede onderwijshuisvesting en werken we aan een netwerk van voorzieningen rondom de leerlingen. De Samen op Wegschool draagt dus bij aan het uitvoeren van het masterplan.

Appartementen
Nadat het nieuwe schoolgebouw in gebruik is genomen, wordt de oude school gesloopt. Op de plek van de oude school worden in de tweede fase van het project nieuwbouw appartementen gerealiseerd. In totaal komen er 72 huurappartementen.

Start bouw eerste fase
SCOPE scholengroep, waar De Samen op Wegschool een onderdeel van is, is zeer nauw betrokken bij de uitwerking van de nieuwbouw plannen. Esprit projectontwikkeling B.V. uit Holten is verantwoordelijk voor het bouwen van de nieuwe school en de appartementen. Naar verwachting wordt de eerste paal voor de nieuwe school in april 2011 in de grond geslagen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn