Gemeente Rotterdam

mogelijkheden voor vrijwilligerswerk zijn vaak ongekend

23 februari 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Dat zegt portefeuillehouder Ingeborg Hoogveld, naar aanleiding van de eerste vacatureladder voor vrijwilligerswerk.
Vraagbaak Ingeborg Hoogveld

Vraagbaak Ingeborg Hoogveld

"Je kunt likkebaardend kijken naar het grote aanbod van vrijwilligerswerk maar helaas is de diversiteit ervan nog niet bij iedereen bekend. Met de vacatureladder willen we iedere maand een aantal vrijwilligersfuncties onder de aandacht brengen."

"Doordat je de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen regelmatig ziet terugkomen wordt de interesse om je aan te melden snel gewekt, daarvan is de portefeuillehouder overtuigd. Bij vrijwilligerswerk wordt nog vaak gedacht aan de zorg of aan sportclubs maar de mogelijkheden zijn veel groter. Wat denk je bijvoorbeeld van ondersteuning van jonge gezinnen of van samen leuke dingen buitenshuis doen zoals fietsen en zwemmen?"

"Het mooie van vrijwilligerswerk is, benadrukt Ingeborg Hoogveld opnieuw, dat iedereen het kan doen, ook als je al een betaalde baan hebt of nog weinig ervaring. Ook voor mensen met een uitkering is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen, als een stap op weg naar een baan of gewoon tijdelijk omdat men zich niet wil vervelen. Je ontmoet andere mensen en maakt nieuwe vrienden. Door je in te zetten voor de maatschappij doe je niet alleen een ander een plezier maar zeker ook jezelf."

De vacatureladder Vrijwilligerswerk vindt u vanaf deze week maandelijks op de deelgemeentepagina en op onze website www.hoogvliet.nl