Studenten met sociale opleiding niet winstgericht


Rotterdam, 20110223 -- Studenten met een `sociale' opleiding werken het liefst voor een non-profit organisatie. Dit blijkt uit onderzoek onder de bezoekers van Kiesjewerkgever.nl. De bezoekers van de website kregen een aantal stellingen over het onderwerp `winstgerichtheid'. Hierbij viel op dat studenten met een `sociale' studie in de toekomst het liefst werken bij een bedrijf dat niet winstgericht is. Dit is opmerkelijk omdat de non-profit organisaties op dit moment het meest last hebben van de economische crisis. Studenten met sociale wetenschappen als opleidingsgebied trekken zich daar weinig van aan.

Bezoekers van de website met een technische en economische opleiding scoorden aanmerkelijk hoger. Zij werken het liefst voor een winstgericht bedrijf. Daarnaast viel het verschil tussen mannen en vrouwen op. Vrouwen zitten precies in het midden terwijl mannen over het algemeen de voorkeur hebben om voor een winstgerichte organisatie werken.

In totaal hebben in januari 1048 bezoekers van de website Kiesjewerkgever.nl de cultuurtest ingevuld, waarvan 544 mannen en 504 vrouwen.





Ingezonden persbericht