Ingezonden persbericht


Tweede Kamerlid Charlie Aptroot (VVD) bezoekt Amersfoort en knooppunt Hoevelaken

Op woensdag 23 februari 2011 brengt VVD-Tweede Kamerlid Charlie Aptroot een bezoek aan Amersfoort. Hij komt op uitnodiging van wethouder Hans Buijtelaar en VVD Amersfoort om zich te laten informeren over de situatie rond knooppunt Hoevelaken.

Begin februari hebben de colleges van Amersfoort, Nijkerk en Leusden samen uiting gegeven aan hun zorgen voor een goede aanpak van knooppunt Hoevelaken. Dit naar aanleiding van het bericht dat het Rijk onvoldoende geld beschikbaar stelt voor de aanpak van knooppunt Hoevelaken. De drie gemeenten steunen de plannen voor de verbetering van de verkeersdoorstroming maar zijn van mening dat dat niet ten koste van de leefbaarheid in de omliggende gemeenten mag gaan.

Naar aanleiding daarvan heeft de Amersfoortse VVD-fractie samen met andere fracties een motie ingediend om het gesprek met Rijkswaterstaat en ministerie aan te gaan over het onderwerp. De fracties hebben ook uitgesproken samen een brandbrief te sturen aan de minister en een lobby richting provinciale en landelijke politieke partijen te starten.

Programma werkbezoek

Tijdens het bezoek op 23 februari wordt de heer Aptroot door Hans Buijtelaar, de Raadsleden Maria Ballast en Henk Jan Barske uit Amersfoort, Gedeputeerde van de provincie Utrecht Van Lunteren en Provinciale Statenlid Bert van der Werff, rondgeleid langs verschillende plekken: knooppunt Hoevelaken, de aansluiting Hoevelaken op de A1, de A28 bij Schuilenburg, de in aanleg zijnde Hanzetunnel. Aansluitend is er een ontmoeting met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, omwonenden, natuurorganisaties. En uiteraard ook met VVD-raadsleden en lokale VVD-besturen uit Amersfoort, Leusden en Nijkerk.