Gemeente Capelle a/d IJssel


Bezwaar aangetekend: Spoeddebat 't Koninkrijkje gaat niet door

De eigenaren van het Koninkrijkje zijn recent naar de rechter gestapt om de beslissing van het College om geen vergunning te verlenen voor een nieuw kinderdagverblijf aan het Mathilde Erf in Schollevaar aan te vechten.

Tot grote spijt, kunnen de drie oppositiepartijen D66, PvdA en Capelle.Nu! niet anders dan hun verzoek om een spoeddebat over kinderdagverblijf 't Koninkrijkje intrekken.

Volgens het College ligt het kinderdagverblijf te dicht bij het spoor en is het risico bij een ongeval tijdens vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor te groot. De drie partijen willen de ondernemer niet bij de rechter voor de voeten lopen door het onderwerp inhoudelijk in de gemeenteraad te bespreken.

De drie partijen zetten grote vraagtekens bij de gevolgde procedures bij 't Koninkrijkje. Het College heeft al eerder aangegeven fouten te hebben gemaakt. "Het woord is nu eerst aan de rechter", zo zegt een woordvoerder namens D66, PvdA en Capelle.Nu,"daarna zullen wij het College ondervragen en onze politieke afwegingen maken. Op advies van de Gemeente en door hen gewekte verwachtingen immers zijn de ondernemers begonnen met de verbouwing. Ook kan de uitspraak gevolgen hebben voor het nabij gelegen kinderdagverblijf 't Paleisje, waarvan het College al heeft aangeven fouten te hebben gemaakt bij de uitgifte van de vergunning."

D66, PvdA en Capelle.Nu! betreuren het dat door de beslissing van het College bij bewoners van Schollevaar onrust is ontstaan. Bewoners vragen zich af of zij nog wel veilig wonen nabij het spoor in Schollevaar. De partijen zijn van mening dat het College de bewoners hierover snel duidelijkheid moet bieden.

Voor meer informatie:



Gemeente Capelle a/d IJssel